Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] SHF --- 復仇者聯盟2 之 叛諜追擊4 之 鷹眼高追

我意思係shf本來三四魚一隻係合理高質6吋figure, 但Bandai引ching們買左幾隻之後就一直魂限魂限下去....
明唔明咩叫溫水煮蛙? 五六魚都叫合理? Mezco果D就比較可以接受, 但shf魂限? 同普通通販用料, 品質有咩差別?
你地成日話唔食炒價, 根本你地就食緊Bandai自已炒起個價.
avengers2012 發表於 21-2-2017 01:34 PM
係, Hottoys 依家成2kㄧ隻, 点買?

想必ching好少買Hottoys, 就Avengers 2來講, 除合金版figure, Ultron同HB外, 大多現價都係一牛上下, 當然, 擺放空間係另一限制啦.
copperman 發表於 21-2-2017 05:35 PM
我意思係shf本來三四魚一隻係合理高質6吋figure, 但Bandai引ching們買左幾隻之後就一直魂限魂限下去....
...

有愛就合理,無愛就係塑膠一舊,玩玩具係甘家啦,抄家人人都討厭,但係正價500$+,我覺得合理。
5百樓上我寧願比多一千買隻大
初頭都有追,但近期出隻隻都魂限,都係玩返百零蚊孩記算
walker111 發表於 22-2-2017 01:24 AM
初頭都有追,但近期出隻隻都魂限,都係玩返百零蚊孩記算

孩記、賣走哂, 以後都唔買
copperman 發表於 21-2-2017 05:35 PM
...

.hottoys本來1000頭, 依家都升哂價!
不過用料有改善亦係事實。
Shf就改善了facepaint, 配件用了不變, 貴是四貴ㄧ点, 但沒其他選擇。

暫時最好的6吋Hawkeye, 頭雕是實物好很多 係最差盤骨位褲子不能大幅擺動 pose 有限  
Lawrence1978 發表於 23-2-2017 04:10 PM
暫時最好的6吋Hawkeye, 頭雕是實物好很多 係最差盤骨位褲子不能大幅擺動 pose 有限

其實想佢出埋巫女 ml 版要重塗臉及改造下先可合高要求質素玩家
無人提及 Hawkeye 把弓造得都求其 bandai 出shf 的技術及這定價成本上是能造到開合式及用 合金的  
Lawrence1978 發表於 23-2-2017 04:17 PM
無人提及 Hawkeye 把弓造得都求其 bandai 出shf 的技術及這定價成本上是能造到開合式及用 合金的

呢樣野官圖已經知, 提乜鬼。
其實以笨大現有既技術,把弓設計成可以開合、拉弓跟本唔成問題(成本已加落魂限度)

但Marvel系列好多時覺得佢整d唔整d,Black Panther消失的銀爪、人頭雕、Antman隻手沒有按鈕都可以變細.......

我依幾日玩番n年前生存龍騎shf,Detail到不得了,龍召機甲又識開合、又入到咭牌 (技術係有,但笨大用至得架大佬)
natde 發表於 24-2-2017 01:23 PM
其實以笨大現有既技術,把弓設計成可以開合、拉弓跟本唔成問題(成本已加落魂限度)

但Marvel系列好多時覺 ...

呢個問題變形金剛仲嚴重, 出咩都留幾手,等三方或ko解決
可能呢啲係玩具界準則
gumng 發表於 25-2-2017 01:09 AM
呢個問題變形金剛仲嚴重, 出咩都留幾手,等三方或ko解決
可能呢啲係玩具界準則

不, mp還可以, 仍然值得買
真心, 妳唔俾多幾支箭真係講唔通! 需然出官圖已經知, 不過真係有D怒, 黑豹無爪, 鷹眼無箭, 第二時雷神會唔會無鎚, 美國隊長無盾?