Toysdaily 玩具日報

查看: 10517|回復: 27

[玩具報告] Mezco One:12 Collective Daredevil (Regular Release Ver.)

終於等到Mezco隻Daredevil!今晚終於有時間拆出來玩玩,順便過個簡單介紹

本身唔太係一個Marvel Fanboy嘅我, 少有令我失手俾錢嘅就係Daredevil(Frank Miller筆下嘅DD真係正), 相信大家有睇開netflix嘅系列都大概對呢個角色略知一二, 佢係一個武功高強,夜間行動嘅一個盲俠,日間係個為人民服務嘅律師

盒身印有DD嘅logo,非常簡單亦Classic。

打開側邊嘅磁石貼會有Mark Waid嘅插圖,右邊就係窗口,同一貫嘅One 12 Collective大致上一樣

Figure嘅設計係Mezco自己發版,所以係一個任何漫畫入面都無嘅造型, 帶漫畫感時又富一點真實元素, 例如有shoulder pad同knee pad

今次嘅配件非常豐富,單單係手就有5對替換, 頭仲有三個

而billy club就有兩款, 分別係有鐵線連住同分開兩支棍嘅設計

仲有連接parts 可以用來裝上super sense 嘅圓形部件

真係齋扭都玩一日

Regular head

Unmasked head

Damaged head

Figure嘅可動同gimmick都好多, 睇下小弟影到幾多相都大概想像到

Thank you very much!

師兄請問你係邊度入的?
tolete 發表於 19-2-2017 08:30 AM
師兄請問你係邊度入的?

我之前上Y拍訂的,5魚8
The clothing is much more better than in fabric(fake leather).
話出左郤不見街舖有,我訂左卡食版。
bigtomm 發表於 19-2-2017 07:18 PM
話出左郤不見街舖有,我訂左卡食版。

師兄係邊到訂?我都搵緊黃色
yy23455699 發表於 19-2-2017 07:20 PM
師兄係邊到訂?我都搵緊黃色

米嘈美漫美玩店, 出左至去未遲.
yy23455699 發表於 19-2-2017 11:01 AM
我之前上Y拍訂的,5魚8

Thanks c hing:77:
Nashlam 發表於 19-2-2017 04:29 PM
The clothing is much more better than in fabric(fake leather).

This is the charm of this line :he:
正, support{:1_226:}!!!  睇落冇官圖咁廋. 另外黑色version 出左未?{:1_215:}
alec_cm 發表於 21-2-2017 05:45 PM
正, support!!!  睇落冇官圖咁廋. 另外黑色version 出左未?

Thanks Alec兄!黑色係上年同Armored Batman 係SDCC 限定,應該早就無曬
yy23455699 發表於 21-2-2017 07:41 PM
Thanks Alec兄!黑色係上年同Armored Batman 係SDCC 限定,應該早就無曬

Shadowland 好似係NYCC...CAPTAIN 同ARMORED BATMAN 先係SDCC
kuni 發表於 21-2-2017 08:37 PM
Shadowland 好似係NYCC...CAPTAIN 同ARMORED BATMAN 先係SDCC

多謝師兄糾正! D限定我記錯曬
yy23455699 發表於 21-2-2017 10:50 PM
多謝師兄糾正! D限定我記錯曬

其實乜CC乜限定都唔緊要...緊要係官網都真係sold out:77:
Mezco D figure 真係唔錯! 祈望多 d 街鋪會賣! :)