Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 1/12 1000toys 東亞重工 --- 合成人間

1/12 合成人間終於到貨,我一收到MSG就即刻衝去拎,去感受1000toys X 貳瓶勉既威力。

日語漢字"人間",解作"人類"。換句話說,合成人間係擁有人身,人性,以及智慧既意思。
貳瓶勉漫畫既角色互相呼應。

雖然完全冇合金成份,但係用上金屬感覺既塗裝。
配件只有3對手,一個機械面。
可動性好高,冇多餘位置阻礙關節活動,而且pose 得自然流暢。
雙眼塗裝+可動,大大增加"人性"既感覺。

唯一不足之處,就係機械面唔可以開口,1/6 合成人間既開口設計令人有深刻印象,口中有炮既設計,意味住合成人間終歸究底都只係件武器。
不過,1/12 就取消左開口,令我覺得好可惜。

另外,我感覺合成人間係一件充滿"可能性"既玩具,因為凝視住佢雙眼,會以為佢係擁有"靈魂"。

Where are the trousers?:p
謝分享
我都入左,但未有時間開黎玩
原來比1/6乾淨好多
無開口真係失色不少
把玩時有無咩地方要注意?
Nashlam 發表於 18-2-2017 06:20 PM
Where are the trousers?

陰公,冇錢買褲, 將就下
Knightmare 發表於 18-2-2017 07:13 PM
謝分享
我都入左,但未有時間開黎玩
原來比1/6乾淨好多

關節夠實, 另外重疊關節,例如腰,都唔會刮漆。 係手粒細d. 隨便扭,唔怕爛