Toysdaily 玩具日報

查看: 15476|回復: 5

[公共車] TINY 1/64 合金車仔 PART 2

TINY 本土車仔分享part 2 , 質素都有點參差,不過平有平玩,睇你接受程度

TINY- 14 郵政車
買返黎已經見到度門歪歪地,影出黎更加覺,其他上色同車身字樣都似,跟以往一樣可開門。

TINY- 36 GOGO VAN 貨車
這個顏色好靚,最鐘意大字樣既GOGO VAN , 底板可開,但無車門開比我睇入面

TINY- 07 GOGO VAN 客貨車
我記得這架應該係我第一架TINY車仔, 主要買係因為出GOGO VAN 車仔第一次見,買黎放下都開心。

TINY- 83 TVB新聞車
這部同GOGO VAN果類一樣車種,只係加左塊接收板同梯上去,我都幾鐘意佢上色同車身字樣做得幾好幾似。

TINY- 13 學校私家小巴

這款校巴周街有,好有香港特色,果陣做特價手快快買埋,個尾同同類車仔一樣有碌柱,好古怪。

TINY- 38 聖約翰救護車
最新一部車仔,好醒神既車身,但左右有點不平衡,應該係後車轆設計有問題

TINY-34 救護車
香港特色既救護車,最衰車門不可開,我知有大比例既救護車可開門,有埋入面設計,但都係玩返平野算

可以搭個1/64的街景連埋啲車車手display會好有feel
Nice collection!
謝分享! 相影得好正!

不過亦見到佢地個車窗內側粗糙同好多漬ge問題完全無改善過, 加埋FACEBOOK上面ge態度, 同埋點逼零售商,
呢間本土廠, 我支持唔落。
luciferdark 發表於 18-2-2017 11:37 PM
謝分享! 相影得好正!

不過亦見到佢地個車窗內側粗糙同好多漬ge問題完全無改善過, 加埋FACEBOOK上面ge態 ...

我亦係因為呢間野嘅方丈喺 FB 嘅態度,
加上中巴車廠模型一事, 所以佢嘅出品我一樣都冇入

佢地自恃"大牌子"嘛, 全港第一大奸商, 賣老翻之餘又成日同佢做廣告, 咪覺得自己串得起。  發表於 22-2-2017 12:38 PM