Toysdaily 玩具日報

查看: 4564|回復: 12

[分享討論] [玩具TV] 白狼「模型教室」 ~ [1] 模型工具編

https://youtu.be/6OlECweb5QM
大家好,小編 同 白狼版主 係 [玩具TV] 開左個新 section 同大家討論下 模型製作 呀 !! 第一集就先同大家講下「工具」。如果大家有時間就 click 入去支持一下 la。同埋呢,如果大家有咩意見,或者想學 d 咩技巧都可以係到同我地講下 wor。
:64:
=========================
觀看更多玩具TV 即上 http://tv.toysdaily.com
或直接訂閱我們 youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCraKoKFBS1e2-bBcvmYfx-w
本節目只反映節目主持人及個別參與節目人士的個人意見,與本網站立場無關。

Support{:1_208:}{:1_208:}
支持拍多D不同幾模型教學!
得閒一定睇下,今個星期六吧!!
重新再學習,多D都唔驅嘎:!
開模型製作TV :78:
支持支持, {:1_377:}
睇左,學左野!!

但可唔可以講下那些工具可以在邊度買到,邊度買最平!!

和其實講處理水口用唔同工具的分別果度,其實可能太遠和水口太細,我睇唔出有乜分別,可否做微距攝影 / 拍攝呢??
支持大大們的分享!       
辛苦了!
繼續加油{:1_226:}

謝謝分享,今天亦購入片中「滿清十大酷刑」及在日本訂購了一大籃子的工具,又給挑起條筋…
PS: 已經收到日本訂購的工具,由訂購至收貨前後約4-5天,比香港買到的平上很多(香港的店多是以十或十多算)。這可省下出旺角或深水埗遊走的時間及十算的價格,對於間中身痕的我是不俗的選擇!
支持從零開始模型教學節目{:1_377:}
support 支持支持:!
支持玩具TV同白狼版主拍模型教學:77:
幫到唔小想砌模型既朋友~希望會繼續有介紹更多模型知識{:1_377:}