Toysdaily 玩具日報

查看: 13322|回復: 26

[玩具報告] AMAZING YAMAGUCHI - Spiderman

相信大家對lee隻蛛蛛俠第1個印象就係有超高可動。 而玩過之前隻死侍後, 除左可動, 我對佢既造型都有d其待。  今次係關節方面,基本上同死侍差唔多一樣, 係大脾位有少少唔同。所以唔會再多講。  而上色方面, 今次山口用左金屬藍.而其他紅色位就冇消光。搞到好似好鬼乾淨咁。

今年ML不斷出蛛仔,所以相信大家手頭上可能有好多款。所以今次主要想比較一下過往既蛛仔,係可動和造型上既分別。 我簡左分別係麥記同孩記既蛛仔。

首先係比例方面。個人認為好緊要。  高度同marvel legends 係夾既。

而造形上, 山口係較大隻少少。 而麥記係最鋼條形。 每隻都有唔同風格。而當中既細節,好似肌肉線條, 我就覺得麥記係最好, 跟住山口, 最後孩仔。

但係又咁講, 係把玩既過程中, 放post既時候, 山口造出黎既動作係最自然, 整體係最形。係咪關關節事?我又唔係好覺,我覺得個設計上山口考慮埋各種動作形態。

係可動方面,山口係最高,其中我覺得最重要既原因係個腰同肩膀關節。山口個腰關節比其他2款更屈得。而其他關節基本上麥記同孩記都已經有。所以係可動方面我就唔覺今次隻山口特別出色。

個肩膀關節真係"成也風雲, 敗也風雲" 好鬼難搞而且角度限定:unhappy:。而上次隻死侍手肘位分離既情況依然有。lee個就係山口既關節問題。手肘,膝頭都係。

\

總括黎講,我都係會推介lee隻蛛仔。因為配合埋佢既可換眼:handshake:, 放post時真係好有漫畫feel.

如果大家有其他議建可以一齊交流下:77:
更多圖片, 可以到facebook BigToysClub

Revoltech should spend time on Ball-joints' Problem as Ball Joints make it looks like a puppet.
除左膊頭joint位問題真係冇投訴,對於d冇樣既角色,換眼神黎講已經6"既創新
Nashlam 發表於 5-2-2017 06:44 PM
Revoltech should spend time on Ball-joints' Problem as Ball Joints make it looks like a puppet.

Agree:67:           
driftchu 發表於 5-2-2017 10:23 PM
除左膊頭joint位問題真係冇投訴,對於d冇樣既角色,換眼神黎講已經6"既創新

仲有一樣, 價錢太進取{:1_214:}
想入, 但shf又公佈咗出愛回家版本, 都係等埋果隻官圖先......
我都入左
山口其中兩個好處係可以粗玩同埋唔怕跌爛
而且可能無掛身裝備既關係,呢隻GG俠仲好扭過死侍
如果夾硬要彈呢隻可動玩具,我都同意個肩係比較礙眼(不過D動作又真係做得好靚)

同意樓上話價錢進取
入左頭兩彈都要回回氣先得...真係好貴
VENOM更加貴5魚大關...傻的嗎
Add marks for your good sharing first.  :)

Mine is still keep in box and will open it and share my D.M.S. Toys Report afterwards.  :shy:
蛛仔能做到如此水平。三字頭、性價比已經對得起玩家了。
肩係比較礙眼×2
gumng 發表於 7-2-2017 12:01 AM
想入, 但shf又公佈咗出愛回家版本, 都係等埋果隻官圖先......

入LA, lee隻漫畫版, SHF個隻係電影版,唔同既:75:
Knightmare 發表於 7-2-2017 12:44 AM
我都入左
山口其中兩個好處係可以粗玩同埋唔怕跌爛
而且可能無掛身裝備既關係,呢隻GG俠仲好扭過死侍

隻venom 過5魚真係:55:
Douglas.M.Saint 發表於 7-2-2017 09:21 AM
Add marks for your good sharing first.  

Mine is still keep in box and will open it and share m ...

thx 德哥{:1_208:},  快D開盒, 係幾好?樓?。
nelsonlouis 發表於 7-2-2017 11:15 AM
蛛仔能做到如此水平。三字頭、性價比已經對得起玩家了。
肩係比較礙眼×2

我覺得3字都OK,始終同孩仔唔同,唔係不斷番用同一個body。 但之前開訂係過4:(
紅色塑膠感太重
噴個亮光或消光比較好
大細眼蜘蛛俠,正爆!