Toysdaily 玩具日報

樓主: 2littlemoney

[詢問] 請問有冇網友在 toy hunters 訂過 sideshow 人偶/雕像?

2littlemoney 發表於 7-2-2017 01:10 PM
你指的代理是不是指 toy hunters, 我剛問 sideshow, 佢話香港的 authorized dealer 是 toyhunters, 但 re ...

所以說到底, 後續的方案都是需要toy hunter答
bigtomm 發表於 7-2-2017 06:47 AM
唔係HT. 我玩statue時, HT都未有statue.

年尾米青特賣中都有難貨平半銷出. 咁即是話佢自己都退唔到.

唔係師兄講我都唔知米青有SS statue賣呢. 我知道的除了HT就係2間有美漫店了. (但如之前說, 一次都未買過)
jeffloh 發表於 8-2-2017 10:26 AM
唔係師兄講我都唔知米青有SS statue賣呢. 我知道的除了HT就係2間有美漫店了. (但如之前說, 一次都未買過) ...

還有美玩店,
也有機會失驚無神出現響意想不到的店.
呢D店唔方有得退換, 不過有甜頭又有得驗屍就不妨1試.
bigtomm 發表於 9-2-2017 05:40 AM
還有美玩店,
也有機會失驚無神出現響意想不到的店.
呢D店唔方有得退換, 不過有甜頭又有得驗屍就不妨1試 ...

所以我訂我會去相熟的店舖訂~ 我自己覺得statue唔需要多, 一間屋一隻兩隻都足夠(除非地方好大), 否則太多display, statue迫埋一齊就會好似變成一間廟咁 XD
暫時SS未有一隻我真係好想要的statue (我買都只會買batman), 等等下依家連仔都有埋就更加唔會買了.
2littlemoney 發表於 6-2-2017 09:15 PM
jeff 師兄即是 prefer metro over ht. 為什麼呢?我是剛玩 statue, 早幾星期見 sideshow 有隻 batman retur ...

$3500個價仲平個開訂個價∼抵買wor,唔知仲有沒貨?想買∼
買買買 發表於 9-2-2017 04:22 PM
$3500個價仲平個開訂個價∼抵買wor,唔知仲有沒貨?想買∼

梗係冇哂啦,我兩星期前問過 HT, metro 都話冇貨了,但是 sideshow 官網而家仲有大X把貨!
2littlemoney 發表於 9-2-2017 05:10 PM
梗係冇哂啦,我兩星期前問過 HT, metro 都話冇貨了,但是 sideshow 官網而家仲有大X把貨!

metro幫唔到你訂咩?
jeffloh 發表於 9-2-2017 12:17 PM
所以我訂我會去相熟的店舖訂~ 我自己覺得statue唔需要多, 一間屋一隻兩隻都足夠(除非地方好大), 否則太多 ...

我的全部都在箱度, 過年過節都會拿出來fing兩fing.
我肥仔的時候, statue都唔流行, 只遇上過一件鍾愛.
之後, 雜貨入多左, 好難捨得集中火力攻一件statue了, 除非遇上大瀉啦~ 即使有問題都no matter.
bigtomm 發表於 10-2-2017 07:48 AM
metro幫唔到你訂咩?

玩開 statue, 所以兩せ三星期前先知有呢隻 catwoman, 去過問 metro, 佢話已收滿訂, 冇得再加了!
2littlemoney 發表於 10-2-2017 01:08 PM
我沒玩開 statue, 所以兩せ三星期前先知有呢隻 catwoman, 去過問 metro, 佢話已收滿訂, 冇得再加了!

咁, clerk又點講? 無現?
bigtomm 發表於 11-2-2017 06:29 AM
咁, clerk又點講? 無現?

佢話水貨就返, 但唔知幾時返, 唔知有冇訂多, 叫我看 facebook! 我又再問銅鑼灣果間, 佢話呢水不會有現貨了。HT 返左貨但現貨又剛賣哂。 師兄這情況是不是好小見?

去 sideshow 買落左 preorder 扣埋 NRD  they 先話信不過我張信用卡, 要我填方,email 信用卡せ身份證せ地址証明影印本比佢,痴Q缐, 這樣對我太危險了,
最後要等 catwoman 由 preorder 轉 buynow 我先再用 paypal 落 order 先買到!
2littlemoney 發表於 11-2-2017 02:25 PM
佢話水貨就返, 但唔知幾時返, 唔知有冇訂多, 叫我看 facebook! 我又再問銅鑼灣果間, 佢話呢水不會 ...

呢D貴野根本不多人要;愛的人通常訂了,店家好少對街客有期待,海鮮檔例外。
2littlemoney 發表於 11-2-2017 03:06 PM
去 sideshow 買落左 preorder 扣埋 NRD  they 先話信不過我張信用卡, 要我填方,email 信用卡せ身份證せ地 ...

長途送港凶險太多,我就不敢J。。
bigtomm 發表於 11-2-2017 08:52 PM
長途送港凶險太多,我就不敢J。。

不怕,因為官網訂就 sideshow return policy, 有壞、有 defectせ上色問題可換免運費。HT/metro 買就未必有!