Toysdaily 玩具日報

查看: 10717|回復: 18

[活動展覽] Macross Delta 世界展 + @AKIBA sofmap + @Live 會場展出

年初一會去拜神,拜五位女武神(歌姬團),當然順道睇埋展覽。
超合金DX有現貨,路過又未買就可以想想,不過要500yen入場費。
條頸巾好搞笑,買了∼
(有部份是原稿,禁止拍攝)

可以去到睇真好!!

想問第 12 幅圖中的那個是什麼??

另外,個你的名字的場景,咁都有得影相!?
我估是未出場的水母,另外有些原稿是電視版不見有的。

係呀,咁都有得影xdddddd
仲要不少人排隊入去食野(同一層)
Btw,我今日先係新宿TOHO睇你的名字IMAX版,真係out out地....xdd
呢套Marcross Delta TV動畫嘅表現只可以用虎頭蛇尾來形容,如果呢套野劇場版只係以TV版做基礎小修小補嘅話,恐怕觀眾也是看得不明所以.希望有關方面做這個劇場版可以表現好些吧:78:
係呀,所以我純粹聽歌玩超合金算∼

另外新宿alta 5樓有個位置賣精品同模型(即係冇超合金),
不是展覽,不用入場費。

https://twitter.com/namco_shinjuku/status/822330204945158144

kiiroitori7 發表於 25-1-2017 09:37 PM
我估是未出場的水母,另外有些原稿是電視版不見有的。

係呀,咁都有得影xdddddd

咁睇完順便去影埋相吧!!有得影好過無...
其實睇完廿幾集,我都有幾多唔明的地方,如果有電影版,希望可以說明一切!

至於歌方面,我都有聽,god bless you 就幾好聽!!
潮聖之旅呀~~~~~~~
AKIBA showroom

Thank you so much for sharing my favorite anime Macross .  Thank a lot

今日(28)演唱會有hayate同mirage做MC,
Heinz唱了兩首歌(當然是冇歌詞)
Freyja同Ranka lee唱星間飛行∼有double encore
唱god bless you時,全場9成PENLIGHT變白色
LOVE! THUNDER GLOW時,全場9成PENLIGHT變紫色
氣氛好好!!

隻App(音樂遊戲)畫面不過不失,但當然不夠love live街機靚啦!

2018年有新作wo~
http://dengekionline.com/elem/000/001/460/1460548/
是轉型做 love live / idolmaster 嗎? xdddd
kiiroitori7 發表於 31-1-2017 09:08 PM
2018年有新作wo~
http://dengekionline.com/elem/000/001/460/1460548/
是轉型做 love live / idolmaster ...

唔好啦掛……又idol……不如走番軍武feel啦,而家見到“又唱又跳”都有D厭…………

Macross Delta @AKIBA sofmap

UDX

第一次去實店

唱K,AXIA不論是KARAOKE版定演唱會時,也SKIP了爆血的鏡頭~

他們排隊試APP

我就買物販~ 18號實物好Q,買了!

時間快到,好多人

入內

樣子表情唔得~

SHF

UFO Catcher gooods</p>

太細,比我上色一定死梗。

其他演唱會xddd