Toysdaily 玩具日報

查看: 6015|回復: 10

[分享討論] 我也來個冷門"倫敦橋 London Bridge"

妹送了兩份鐵片模型, 第一份是倫敦橋, 看似簡單, 預算一小時完成, 怎料用了三個多小時, 其細節及構造很精密, 完成了也很有滿足感, 考起了老花眼, 指頭及耐性, 但卻是一件有心思的禮品.

用軟件修正橋的傾斜度, 找一些背景襯托, 手工是粗糙了些, 始終不是熟悉 Photoshop.

呢款模型好似好細件,會唔會砌到眼花?
rainmaker313 發表於 24-1-2017 10:23 PM
呢款模型好似好細件,會唔會砌到眼花?

要呀, 件超細, 要帶眼鏡砌 :help:
nice view of photo :)

謝謝, 碰巧我也有拍攝彎月及海面月華 :shy:
師兄好手藝, 我果只剪塔件出嚟果陣經已剪鬼爛成只報銷:$
呢個系列真係要絕對眼力,耐性先攪得掂:no:
我都有玩呢d模型......

samwkwhk 發表於 25-1-2017 09:36 AM
師兄好手藝, 我果只剪塔件出嚟果陣經已剪鬼爛成只報銷
呢個系列真係要絕對眼力,耐性先攪得掂

謝謝, 實在好難整, 屈考勁夫啊, 還怕金屬疲勞的問題 :34:
numan123 發表於 25-1-2017 12:35 PM
我都有玩呢d模型......

C hing 好勁, 好手藝, 一看就知砌得好工整.:)
How long did you take for completing the London bridge?
Nashlam 發表於 29-1-2017 02:35 PM
How long did you take for completing the London bridge?

用了三個半鐘, 超難 :no: