Toysdaily 玩具日報

查看: 14484|回復: 15

[最新報價] mmc 六面獸

ssp米青mmc 六面獸 初版同再版,六魚有找。唔洗食貴貨
Congratulation c-hing! {:1_377:}
剛剛開盒, 郁郁關節, 冇我想像中好,
有縮膠, 有手位置鬆,翼既齒輪關節,有一兩格冇左功能.
水口位置清得唔好.
成日聽綱上評語MMC 有幾好, 其實都冇想像中咁好.
可能我抽中SAD 貨或者我期望過高.
mmc 6性獸初販同再販係唔係有差別:@
純白騎士姬Saber 發表於 23-1-2017 11:15 AM
mmc 6性獸初販同再販係唔係有差別

查過一D網頁, 以下係修改內容:-
1. 身體新增電鍍焗漆2. 頭雕改為接近G1設計
3. 心口對翼改新設計, 係點就唔知LU)
4. 新槍設計, 電鍍
5. 冇刀, 冇飛標(完整係一個輪, 電鍍)

其他有冇改, 就冇講

初版跟兩把幼刀(不離其宗),電鍍大劍還是要另外買的
另外初版飛鏢是挺好玩的小Gimmick : )
mf_c2000 發表於 23-1-2017 11:48 AM
查過一D網頁, 以下係修改內容:-
1. 身體新增電鍍焗漆2. 頭雕改為接近G1設計
3. 心口對翼改新設計, 係點 ...

thx告之

咁睇來初版好玩d  xd
既非官方mmc點整都唔可能十足似
再販:38:
米青得番再販了...:76:

其他師兄都CHECK左初版同再版分別, 唔知再版會唔會變死貨呢?
mf_c2000 發表於 31-1-2017 12:29 AM
其他師兄都CHECK左初版同再版分別, 唔知再版會唔會變死貨呢?

已經死死地
滯銷 一楝!

近日睇左DX9 同鉄工厂, 如果MMC 係狼形方面,后腳做到DX9就仲正.
DX9 接近原型, 鉄工厂勝在SIZE細.
再加上MMC再版少左D野,
所以先會滯銷
mf_c2000 發表於 31-1-2017 11:32 PM
近日睇左DX9 同鉄工厂, 如果MMC 係狼形方面,后腳做到DX9就仲正.
DX9 接近原型, 鉄工厂勝在S ...

DX9果隻人型貌似頭領戰士忍者參謀
不過呢睇過實物Body偏藍而唔係綠
認真睇係好唔同
狼型好差後腿同前腿唔統一
無尾
坦克Mode小腿入面支砲換成2碌嘢
鎗插法唔一樣
係垂直而唔係水平咁插中

TT社發功啦
出番隻就買

純白騎士姬Saber 發表於 31-1-2017 11:47 PM
DX9果隻人型貌似頭領戰士忍者參謀
不過呢睇過實物Body偏藍而唔係綠
認真睇係好唔同

之前都仲15/16, 而家聽完師兄咁講, 我都再諗諗
mf_c2000 發表於 1-2-2017 12:21 AM
之前都仲15/16, 而家聽完師兄咁講, 我都再諗諗

DX9 服部半藏
http://www.hk-tf.com/discuz/uplo ... &extra=page%3D1

純白騎士姬Saber 發表於 1-2-2017 12:24 AM
DX9 服部半藏
http://www.hk-tf.com/discuz/upload/viewthread.php?tid=36713&extra=page%3D1

謝謝兄師, 我都有上YOUTIBE睇過胡服同臻欣評測.
如果出年仲有兩間廠出, 咁再等下先