Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2017年6月 SHF BATMAN (The Dark Knight) (官圖P2)

蓬有摺骨!{:1_374:}
難道每個摺骨裡面都裝有鐵線?!
等大貨,睇落無咩配件
edmondphk 發表於 23-1-2017 06:59 PM
可唔可以出隻bane或者two face 
咁耐以黎得mattel有出6吋,無其他廠做過

早前係Toy Soul會場 SOAP Studio公佈o左會出一隻6" TDKR BATMAN同Bane
edmondphk 發表於 23-1-2017 06:59 PM
可唔可以出隻bane或者two face 
咁耐以黎得mattel有出6吋,無其他廠做過

SOAP會出Bane同batman(仲有TV版arrow同flash), 不過我覺得唔靚(bane叫做好d)

jeffloh 發表於 24-1-2017 09:29 AM
SOAP會出Bane同batman(仲有TV版arrow同flash), 不過我覺得唔靚(bane叫做好d)

thx ching!
賣相一般但希望後天補救:$
Soap's Batman seems better than SHF one at least the clothing covered the joints.
smallmac98 發表於 23-1-2017 07:21 PM
可以唔洗再忍d雞關節

我隻version 1
斷左小腿
edmondphk 發表於 24-1-2017 12:55 PM
thx ching!
賣相一般但希望後天補救

我覺得麻麻, 依家感覺似batman先穿了一件黑色連身衣, 再裝d"裝甲"上去, 而唔係一整件裝甲. 用電影的比喻就似batman串緊"i am not wearing hockey pads"果班人...當然我相信只是樣板, 仲有好大的改進空間. Bane我反而覺得OK, detail位再加強就已經唔錯.

SHF呢隻都靚, 不過我已有不少TDK figure因此應該唔會訂了.
有 sticky bomb gun!{:1_374:}
MAFEX 個隻就欠這個附件。
HighLamb 發表於 24-1-2017 06:15 PM
有 sticky bomb gun!
MAFEX 個隻就欠這個附件。

粘彈槍我都有!

[quote][url=forum.php?mod=redirect&goto=findpost&pid=7764345&ptid=254155]jeffloh o
只joker頭髮顏色點解黃咁多噶,希望正式出官圖會修正下啦
S.H.Figuarts дЧЬс⑦(The Dark Knight)

価格:6,264円(税8%込)   発売日:2017年06月

S.H.Figuartsメ越りギ、S.H.Figuarts。
The Dark Knight 登場

大人気ワцьヱУみ дЧЬс⑦(ФみヱЮユЬ)ゎS.H.Figuartsズ登場。
布製с⑦Ь・ЫЖУю彩色メゾェバ、S.H.Figuartsソ技術メ集バギ世界最高峰ソヱレэЪュみ。

・世界最高峰ソ造形力
гユЫュЪみю・гユヱレэЪュみ。細部ネザアクマゲギ造形。

・世界最高峰ソ彩色技術
大好評、魂ソЫЖУю彩色メ施ウギ頭部ゎ2種付属。

・納得ソレкЁъ⑦еみШ
ヲьЧкбюヮ⑦、дЧЬь⑦ヲ、пуヮ⑦ゎ付属。

・м⑦Фйюス布製с⑦Ь
S.H.Figuarts史上初、м⑦Фйюス布製с⑦Ьゎ付属。
дЧЬс⑦ソЗみШソ一部シパゆりペс⑦Ьゎ、自由自在ス形状ザ保持ザわペ。

■商品仕様
全高:約150mm
材質:ABS、PVC

■ЙЧЬ内容
・本体
・交換用手首左右各5種
・交換用頭部
・ヲьЧкбюヮ⑦
・пуヮ⑦
・дЧЬь⑦ヲ

http://tamashii.jp/item/11700/

stonekeung01 發表於 31-1-2017 10:21 AM
S.H.Figuarts дЧЬс⑦(The Dark Knight)

多謝樓主分享,已訂:D