Toysdaily 玩具日報

查看: 18073|回復: 16

[非官方產品] 00 RAISER GUNDAM

可以考慮買紅機。:handshake:
馬仔 發表於 15-1-2017 10:26 PM
可以考慮買紅機。

MC紅7劍我都買左, 等緊武器包
不過今次MC OOR藍機好似好好多, 仲好過MC藍7劍!

MC紅7劍隻紅色好透, MC藍7劍/OOR隻藍色實好多

我本來想等MC三紅OOR先入, 點知早兩日見到MC OOR開箱, 見還原度真係好高, 忍唔住手order左

面相還可接受, 之前strong hold MB OOR的可能要鬆鬆手先散到貨啦
sniperxp 發表於 15-1-2017 10:33 PM
MC紅7劍我都買左, 等緊武器包
不過今次MC OOR藍機好似好好多, 仲好過MC藍7劍!

我都等緊武器包同00Q, 隻Trans-arm mode睇下實物先。
馬仔 發表於 16-1-2017 07:32 AM
我都等緊武器包同00Q, 隻Trans-arm mode睇下實物先。

一圖流支援

MC紅七劍
sniperxp 發表於 16-1-2017 08:26 AM
一圖流支援

MC紅七劍

睇完你張圖,我明白什麼透透地唔實色,我成個櫃00系列都係藍色,整隻紅色好似唔係好match.
很高質.....:no:.......
我無跟開MC系列,借問一聲武器包是什麼?
我無跟開MC系列,借問一聲武器包是什麼?

主要係多返把 GN Sword II Blaster (同搭多3把劍當豬頭骨收多少少錢)

其實Seven Sword/G最後個/G
或者GN-0000GNHW/7SG最後個G
個G就係Gun, 就係指GN Sword II Blaster, 所以MC紅七劍個Model寫7SG明顯係有問題

sniperxp 發表於 16-1-2017 09:35 PM
主要係多返把 GN Sword II Blaster (同搭多3把劍當豬頭骨收多少少錢)

其實Seven Sword/G最後個/G

明白晒,多謝Ching解釋得咁清楚{:1_377:}{:1_377:},
真係好希望MC可以出MB EXIA RE II 背後Pet Pet件甲,每次玩都覺得係個遺憾...
這家的產品之前買過00 seven。覺得遠看外型很像,很不錯,但近看把玩的話,很多情況就不是很滿意了。
主要還是看個人能不能接受的範圍! 關節鬆,把玩時要裝武器的孔,很難插的進去,要有大力金剛指的指力才能順利的插
的進去:sad:
追風 發表於 16-1-2017 11:55 PM
這家的產品之前買過00 seven。覺得遠看外型很像,很不錯,但近看把玩的話,很多情況就不是很滿意了。
主要 ...

拿上手時的 質感, 表面處理, 移印, 鬆緊度 的確全都比不上MB原版
不過以上東西全都反映在價格上......

其實, 要不是MB炒價的話, 我還是會選擇MB的

之後的MC三紅OOR的上色不知道有沒有MB原版的7成
MB的三紅做得真好, 而且那種紅在相機下很難拍出來, 真的要看看實物
sniperxp 發表於 17-1-2017 12:05 AM
拿上手時的 質感, 表面處理, 移印, 鬆緊度 的確全都比不上MB原版
不過以上東西全都反映在價格上......
...

是啊,其實價格上是差很多的,所以也是不能挑愓的。但這個價格我覺得mc還可以再做的更好一點。不然的話,這只能拿來純擺示用了。
本身已有MB OO RAISER及MG 7劍

見到係想整隻粗玩, 但見DISPLAY真身個色真係幾膠下, 樓上說有鬆緊問題的話我真係要諗下
請教那部件是金屬呢?