Toysdaily 玩具日報

查看: 10361|回復: 18

[分享討論] 重塗星戰莉亞公主及美隊3紅巫 (17/1修改版)

我又手痕重塗佢地,油得係唔靚,重要用手機影,傷眼勿插...重塗前,諗住點油都好過原裝啦...:34:

點知油完真係好唔得過幾多...:26:

油左3次,算啦,我手工差,油10次都唔會好...:38:

名埸面一個...:35:

小量星戰人物...:64:

原版紅巫...:67:

重塗完,又係差到無朋友,不過太夜,唔攪了...:45:

求其影張全身照...:65:

一大一小紅巫...:75:

多謝觀看...:64:
加相...:77:

今次真係盡左力架啦,想再睇油得靚D既,就要睇騎28大叔同其他高手了...:(

好過原版好多啦!
我都成日想油過美玩D頭雕,不過自己手藝唔好,油過幾隻都唔係太滿意,所以都無心機再重塗美玩

不過發現閣下依兩隻都有個問題,就係太過『下三白眼』,隻眼好似#左上去,想反眼咁
如果眼珠再畫大D,下眼眶唔好留咁多白,應該會好睇好多
如下圖:

圖片來源:
http://www.toy-people.com/?p=30177

小小意見,請勿見怪

冰川 發表於 11-1-2017 03:39 AM
好過原版好多啦!
我都成日想油過美玩D頭雕,不過自己手藝唔好,油過幾隻都唔係太滿意,所以都無心機再重 ...

多謝你比意見,我下次放假再油過!!!{:1_220:}
At least it's better than original. Habrso's painting work is heartless
Nashlam 發表於 12-1-2017 12:16 AM
At least it's better than original. Habrso's painting work is heartless

今次我真係油得差既,下次放假再重塗多次...{:1_216:}
支援:

gl_edmond兄油得好靚!!!  發表於 17-1-2017 10:39 PM
好多重塗高手,強!
我覺得都油得唔錯啦!
唔錯,如果d眼睛唔好油到"三白眼"會傳神d{:1_377:}
油得幾好,讚!但1/6個隻拍埋去就落差大左少少。good job Ching, btw
我覺得紅巫孩記塊面後鰓有d 闊 磨緊 不過未得閒 新年假繼續努力

面相未搞過 年青時玩模型都係噴油多機械的

有時間再試 不過我認為要先磨左面相d 痕先 再搞
修改版...:77:

tolete 發表於 12-1-2017 08:28 PM
我覺得都油得唔錯啦!

多謝讚賞,不足之處,會再作改善...:handshake:
driftchu 發表於 12-1-2017 09:51 PM
唔錯,如果d眼睛唔好油到"三白眼"會傳神d

多謝意見,以盡力修改了...:shy:
stockholder 發表於 12-1-2017 09:56 PM
油得幾好,讚!但1/6個隻拍埋去就落差大左少少。good job Ching, btw

多謝讚賞,我唔敢再拍埋1/6到了!!!:58: