Toysdaily 玩具日報

查看: 6398|回復: 13

[玩具攝影] NECA 7" Batman begins

大家好,

好耐都無買玩具, 今次分享的是NECA 7吋版的batman.

玩具來說都比較少 batman begins造型的figure, 印象中6吋比例的就只得mattel的movie master同山口式. 我自己比較喜歡begins的造型多過TDK suit, 所以知道有figure出時都搵朋友幫手睇下買唔買到. 幸好最後都幾易買到, 連同Harley Quinn寄回來連運費約4百零蚊左右. 平均200蚊多d一隻都算OK了.

整體上外型都唔錯, 不過感覺個頭好似長o左少少?

7吋figure來說面相都算唔錯了

衫同小配件都好detail, 上色唔錯.

謝謝收看~
呢個價錢直頭是抵,頭雕應該係1/4縮細,應該不會差。
我之前都有網友賣比我,最鐘意件suit, 但斗篷可能有需要執下
mushroom 發表於 10-1-2017 10:19 AM
呢個價錢直頭是抵,頭雕應該係1/4縮細,應該不會差。

模來說一定係由1/4縮細了, NECA成日"強調" 佢一模多用的方法 XD 由1/4縮細做7吋技術上差不多, 個模的CAD圖分分鐘唔洗改哈哈~
How much is it c-hing?
我好想買
但香港要5百
e悲又4百幾
我幾日前買左呢隻o既 1/4
覺得好正, 大件夾低食
個口除左周圍 d 肉色色水差少少, 我覺得真係雕得好好
(最差係腰帶前面 d 黑色油漆, 好似仲差過樓主呢隻)
又唔怕粗玩
不過關節超級緊
玩完好似做完運動咁
另外想問, 呢隻野 7 吋
係咪得好少可以一齊玩o既 7 吋模型?
chuboy 發表於 10-1-2017 10:27 PM
另外想問, 呢隻野 7 吋
係咪得好少可以一齊玩o既 7 吋模型?

NECA約7吋, 同大部份美系(DCC) 高度上都夾到, 但同日系(SHF, MAFEX etc)就顯得大隻d(因日系多數6吋左右)

NECA 18吋一向有咁上下水準, 只係地方所限唔可能隻隻都買, 加上我已有Enterbay果款所以無入呢隻.
chuboy 發表於 10-1-2017 10:26 PM
我幾日前買左呢隻o既 1/4
覺得好正, 大件夾低食
個口除左周圍 d 肉色色水差少少, 我覺得真係雕得好好

師兄,請問邊度買抵?
quincy 發表於 11-1-2017 03:50 PM
師兄,請問邊度買抵?

我買o個隻兆萬地庫買, 8 魚找兩雞, 唔知叫正常價定貴 d (同埋唔知佢係咪得返一隻)
但對比 Enterbay 就真係抵到爛
買呢隻之前去過信和見到有間舖有兩隻 1/4 Joker, 塗裝差天共地
所以o岩就算, 即刻入左 (同埋其實佢咁o岩有 EPS)

平靚正梗係最好
but 平但核突 vs 貴 d 但靚仔 d, 我寧願揀後者
所以 NECA 野最好都係要睇現貨, o岩先好買
就算 Y 拍搵到平兩魚我都唔太敢入

邊度仲有得賣就唔知了
chuboy 發表於 11-1-2017 05:30 PM
我買o個隻兆萬地庫買, 8 魚找兩雞, 唔知叫正常價定貴 d (同埋唔知佢係咪得返一隻)
但對比 Enterbay 就真 ...

正常價應該6百幾蚊左右. 我有次機場見到有得賣不過要過千蚊..... 我拎過上手睇都幾係幾靚. 不過如上一個post說, 由於我已有EB 1/4所以唔重複了. NECA 1/4 我有man of steel superman, Arkham origins 同arkham knight batman. 由於1/4都幾大隻所以買唔到太多.

其實我都係想一完1/4之夢
始終當年無買到隻EB
現家幾百蚊買到,幾咁易頂住條癮先

我都7草半入.......當時唔多舖有貨