Toysdaily 玩具日報

查看: 7651|回復: 10

[分享討論] mafex mk45 把玩心得+自製地台

Mafex 鋼鐵人mk45 ,老實說這造型是六吋中最優的,但是一如往常的關節不佳,鬆鬆軟軟,昨天心血來潮做了一個地台,整體感覺應該有提升,對於沒買12吋的我來說,把6吋精緻玩是我最開心的事!

Ching, 好手工! 有咗個地台真係正咗好多, 縮細版HT咁!
有時Mafex d figure 造型係唔差, 不過d關節確係趕客, 我只買過Mafex第一隻出ge Figure Spiderman 就唔敢再買....
腳軟累事,通常就咁搵野借力企,mafex造型比例真係較好
mushroom 發表於 10-1-2017 10:22 AM
腳軟累事,通常就咁搵野借力企,mafex造型比例真係較好

反正加地台站著就沒差,加地台整體感覺有小錯覺
[quote]72
72吋Figure 發表於 10-1-2017 10:18 AM
Ching, 好手工! 有咗個地台真係正咗好多, 縮細版HT咁!
有時Mafex d figure 造型係唔差, 不過 ...

I also no confidence in medicom's stuffs.
講真呢隻真係靚,Mafex比人插咁多鑊都仲去做新型開合關節,真係大膽
driftchu 發表於 10-1-2017 11:22 PM
講真呢隻真係靚,Mafex比人插咁多鑊都仲去做新型開合關節,真係大膽

我也是這樣認為,其實我很喜歡mafex,大部分都有收
chen641212 發表於 10-1-2017 11:15 AM
反正加地台站著就沒差,加地台整體感覺有小錯覺

有了地台就夾到絕
mushroom 發表於 11-1-2017 02:04 AM
有了地台就夾到絕

地台還沒完成,奧創小兵要做整隻
支持DIY! 手工幾好喎!