Toysdaily 玩具日報

查看: 5706|回復: 10

[改造交流] 3蚊雞老模 二連三段空母

一不離二,繼續三蚊雞老模
呢隻從來都係三蚊雞,冇抄價
小學時代都砌過兩次,幾十年後再嚟多次
簡單製作、少量改良、三日完成、多多指教

自娛作品
謝謝觀賞
細個唔識睇套劇,但二連三段空母和暗黑彗星帝國軍艦(黑色的扁圓形)個封面特別鍾意。偏偏兩架都特別少貨,兩架都後追,呢隻二連三段空母砌緊...砌左九年都未完成。:(多謝樓主的作品,燃起我埋尾的念頭):$
ZION 發表於 10-1-2017 09:24 AM
細個唔識睇套劇,但二連三段空母和暗黑彗星帝國軍艦(黑色的扁圓形)個封面特別鍾意。偏偏兩架都特別少貨,兩 ...

係喎師兄,細時都唔多識欣賞
對於小朋友"太空奇艦"冇機械人打交,故事又複習⋯
不過可能價錢平,模型一樣照砌
咁多年嚟一提起宇宙戰艦大和號就會諗起呢隻二連三段空母
重建童年好物,別有一番風味
師兄也快快埋尾,3蚊雞戰艦齊出發:34:
多謝有heart分享,睇完都心癢癢:handshake:
支持!
砌多幾盒,可以列隊影張合照!
KKC2012 發表於 10-1-2017 11:41 AM
支持!
砌多幾盒,可以列隊影張合照!

Expecting c-hing work
It may looks more or less as star wars.
AWAN 發表於 10-1-2017 10:52 AM
係喎師兄,細時都唔多識欣賞
對於小朋友"太空奇艦"冇機械人打交,故事又複習⋯
不過可能價錢平, ...

「冇機械人打交,故事又複雜⋯」全中point!!

而家砌2199, 唔知幾時先埋尾。
話時話果幾隻新的三段空母今次全部三入,唸緊二連三段會否有2199版...
ZION 發表於 10-1-2017 04:47 PM

無啦,今年續集已經係打白色彗星
ZION 發表於 10-1-2017 04:47 PM

我史前30史後20全部入晒
拖下拖下可能要到2199先砌得晒
作品整體不俗, 謝謝大大的作品分享
AWAN 發表於 10-1-2017 08:04 PM
我史前30史後20全部入晒
拖下拖下可能要到2199先砌得晒

史後太正了,我都全入。師兄加油...齊齊跨越2199...