Toysdaily 玩具日報

查看: 12406|回復: 19

[非官方產品] KFC變形金剛 勝利之鬥爭 獅王

等左幾個月又番貨, 很正, 很重, 很大, 很型!!!!!

外盒, 似MP系列DESIGN

每一盒底及面都有貼紙貼實.

又闊又厚又重.

內包裝

附送A4 SIZE 一張紙.

附送3張膠咭.

有中, 英, 日版.

全彩色MANUAL.

主體.

支炮很長.

雙手所有手指可動.

可變成獅子, 前爪可3止分開.

尾可全動, 都是武器之一.

變成戰機, 有LANDING 輛.

因為找不到史達個盾, DISPLAY 唔到合體戰機.

當然主菜是合體.

合左體是好大...............好大, 炮垂直有50CM高.

手持獅王支炮不是太穩當.

真是好巨大.............

當年成品及食玩.

後記:
有心買獅王, 一定要改史達雙腳, 我分別改了雙手, 雙腳既較位及膝頭, 唔係一定向後反.
如果無心改, 就唔好買,因為玩得一定唔開心.

Any c-hing can tell what's different of simba with a few months ago?
獅王獨立單体已經型到跌渣:love:
Nashlam 發表於 8-1-2017 01:27 PM
Any c-hing can tell what's different of simba with a few months ago?

我之前都睇過其他視頻,只發覺之前個D心口無上電鍍金或掉色,我個隻就完美,其他唔覺有咩分別。
同史達合體正爆啊!:love:
堅決MP

出就買唔出就算!:74:

我本來都等緊MP出, 但佢似乎無咩聲氣, 而呢隻真係太正.
同時我相信就算MP出, 都唔會有條尾, 所以入左呢隻, MP出都唔買............
靚方面係無敵,但個人覺得太似勇者系列,不似我心目中印象的變型金剛。
raiderjack 發表於 23-1-2017 02:13 PM
靚方面係無敵,但個人覺得太似勇者系列,不似我心目中印象的變型金剛。

當年史達已經俾人話似勇者系列,所以獅王同樣。
raiderjack 發表於 23-1-2017 02:13 PM

美版設計有很多經典角色,日版設計也有很多優秀玩具的,例如Victory系列、Dai Atlas、TF2000 (RID)、Galaxy Force等等,都是很多玩家至愛的系列

又例如以美式漫畫造型出的08動畫、TFP等,一開始也是批評多過讚,但當中也有好多玩具出得很好的,例如08 Animated Prowl

設計百花齊放才好,產品變化更多對我們來說也是好事 : )
其實今次KFC真心出得不錯,不同形態的外形和變形結構也兼顧到了,只是一些小處如戰機車輪可以設計得更好。

KFC現在也出了史達的補強關節,改善手軟腳軟的問題。不過我和樓主一樣自己動手補強了,不用花錢 : )
ZZ-Gundam 發表於 24-1-2017 11:53 AM
其實今次KFC真心出得不錯,不同形態的外形和變形結構也兼顧到了,只是一些小處如戰機車輪可以設計得更好。
...

最難改應該是手部關節, 其他腳上兩個位置都好易改.

手較位設計好有問題, 拆開睇是有塊紅色凸出位, 用來頂手背上關節, 但紅色個塊野, 後面是沒有什麼位頂住, 日子久了, 這塊紅色位就會向後彎, 沒有頂住能力.

改方法是要加塊膠版頂住紅色版, 過程都幾麻煩, 但改了之後會有有力.
史達補強關節 is already on sale, i bought it yesterday but i already modified the knees' joints a few months ago so i may make it again later.
獅王關節好實淨, 鬆軟關節問題全部在史達上....
不補強的話, 腰、股、膝完全支持唔住:60:
如果認真要出官方獅王,
最起碼要附送一套官方史達補強關節才行:78: