Toysdaily 玩具日報

查看: 14893|回復: 17

[詢問] 買 King Arts 野, 去官方店買定其他玩具舖買比較穩陣?

例如我想買返 Iron Man Mark 42/43
官方店會唔會比較保障無退色之類
同埋換貨o既話兩者其實係咪差唔多
咁問係因為呢兩隻野o係其他街舖賣得平過官方店:(

(搭單問埋 Hot Toys 1/4 Mark 43 邊度仲有得賣)

唔該曬各位{:1_211:}
如果你未買過ka嘅話, 我勸你唔好買啦慳返啲錢好過:78:
如果你未買過ka嘅話, 我勸你唔好買啦慳返啲錢好過 X2:38:

你係邊買都死,街買無得換,店買都可能無晒parts換

真係要買就搵二手已開,平d買人地幫你Q晒換曬件個d仲著數:34:

1/4得返網上有,睇住各大facebook玩具group,間中有平價
唔買 KA 比較穩陣

呢句係真理!! {:1_203:}

結果因為外型同色水靚就忍唔住買左:( (補充: KA Mark 43)
俾樓上o既 Ching 嚇左幾嚇, 去左官方店買, 14 日有問題可以換野

唔知係我玩具運好定係超級細力
又或者我要求唔係好很高
同埋我睇過 Ching 講過o個 d 易爆位, 就住玩
件野買返黎玩落完全無問題

外型我鍾意呢隻多過 HT 1/6 (我有 HT1/6 o既 MK42)
咁 1/4 買唔到 (買晒其他玩具, 窮), 就玩住呢隻先

樓上一致負皮之下, 我竟然非常滿意, 滿意到可能俾人話打手
想膽粗粗入埋佢地隻 MK42, 但呢隻野 QC 聽聞仲差
我諗我要冷靜下先
chuboy 發表於 10-1-2017 05:20 AM
結果因為外型同色水靚就忍唔住買左
俾樓上o既 Ching 嚇左幾嚇, 去左官方店買, 14 日有問題可以換野

Mark 43?定45?

............
mushroom 發表於 10-1-2017 09:26 AM
Mark 43?定45?

............

係 43 呀
45 唔知買唔買, 買o既話唔知買邊隻

我買得好雜, 而家有:
SHF Mark 6 (舊版)
SHF Mark 42
Figma Mark 7
Mafex Mark 43
Hot Toys Mark 42
King Arts Mark 43

chuboy 發表於 10-1-2017 04:53 PM
係 43 呀

45最正重係hottoys
chuboy 發表於 10-1-2017 04:53 PM
係 43 呀

師兄幾隻牌子都有,大約都知唔同牌子的強弱項,睇你想要可動,合金定qc
樓主入43都好!42就可免則免,因問題發生最多係42身上!
狂四郎 發表於 11-1-2017 10:14 AM
樓主入43都好!42就可免則免,因問題發生最多係42身上!

我鍾意 KA Mark 42 隻金色......:no:
Hot Toys o既話, Power Pose 隻金色明顯靚過超合金o個隻
Figma 新o個隻金色好似唔錯, 但紅色抄晒粉, 你見 TD 而家根本連提都無人提
SHF 隻金色仲差

定係我買 HT 1/4 呢......

chuboy 發表於 11-1-2017 12:20 PM
我鍾意 KA Mark 42 隻金色......
Hot Toys o既話, Power Pose 隻金色明顯靚過超合金o個隻
Figma 新 ...

如果你和一樣是金色控,KA可能是最好,但都唔夠佢當年的辦靚,因為最後出貨都係用HT的顏色,不過金過HT。

Figma隻金色一樣粉左,除非你鐘意。

我訂左 HT1/4,期望有最靚的金色。

最後我介紹你可以入comicave或PI,其實佢地的金色暫時最似金色
mushroom 發表於 11-1-2017 12:28 PM
如果你和一樣是金色控,KA可能是最好,但都唔夠佢當年的辦靚,因為最後出貨都係用HT的顏色,不過金過HT。 ...

Comicave 頸太長.....
呢度有 Ching 改短左佢條頸, 又加強左手臂同肩o既可動
如果 Comicave 本身就好似 Ching 改咁好就好喇, 我入硬
而家呢個情況唔係太想入......

睇住一隻野越耐, 就會越奄尖, 同埋越知道每款有乜野優缺點
而且無法互相取代:help:

chuboy 發表於 11-1-2017 01:02 PM
Comicave 頸太長.....
呢度有 Ching 改短左佢條頸, 又加強左手臂同肩o既可動
如果 Comicave 本身就好似 ...

其實仲有一隻PI  1/4 42,  如果識淘寶都唔算貴,金色可能係最正,同埋合金。

但唔計顏色,整體最好應該係ht 1/4