Toysdaily 玩具日報

查看: 6569|回復: 14

[個人收藏] King Arts 1:9 iron man figures 雜影

祝各位2017年新年快樂!想果樣有果樣!
King Arts 出品的iron man 玩具開始玩得吓。1/9 呢個size 剛剛好,又唔會佔太大空間擺放。關節自Mark 21 Midas 起已有明顯進步;上色方面雖有進步但改善空間仍然很大,Mark III 及Mark XXV比較易甩油,唯有當戰損。整體的玩具質素已屬不錯。要同ht 比,king Arts 仲要下好大好大的功夫!
謝謝分享,有機會要入翻Mark 2。
師兄果然有大愛,

多謝分享{:1_377:}

小弟已經疲勞了,除非好喜歡,否則不入了...

只想入齊7子。21, 35 同16除外。我無入hulkbuster.記得師兄你有入的😏  發表於 2-1-2017 10:45 AM
樓主師兄,你諗住儲46隻?

土地問題,不敢開1/9線,只收了43,44玩下。

只係想儲7子。不過唔覺意入左21,35同16。  發表於 2-1-2017 11:27 AM
可以再加WM、IP、mark15和HB

呢幾隻無愛🤗  發表於 2-1-2017 01:57 PM
Unfortunately my room toys' collection are saturated. If not, i may consider to buy one 1/9 ironman{:1_375:}
我想問下肩關節同大腿關節o既可動範圍
Hot Toys 出o既 Iron Man 好似好多都唔可以舉肩舉到自然擺 pose o既範圍
即係隻手橫舉 90 度或以上, 會覺得個膊頭位應該要高返 d

肩關節可拉出兩格,手臂可360度旋轉;手臂可以舉高至90度(因手臂甲下有個可活動關節)手臂可貼住胸側。大腿可拉出兩格。小腿可屈曲90度。  發表於 2-1-2017 11:03 PM
正呀,初代的我最LIKE MK 3,4
可惜後知後覺..........冇訂........
自從上次玩爛左一怒之下掉左mk3之後今日又入過一隻:(
買果時賣家仲同我吹左陣水先知原來腳件佢裝錯左搞到對腳靠前
(我十分懷疑因為咁所以我先爛前裙甲)
結果花左一個下午玩解體:x

lyoko19961023 發表於 3-1-2017 10:46 PM
自從上次玩爛左一怒之下掉左mk3之後今日又入過一隻
買果時賣家仲同我吹左陣水先知原來腳件佢裝錯左搞到 ...

玩爛左有保養喎。每次做提腿動作都要掀一掀裙甲同拉下1/2格大腿。師兄你上次隻乜3除左裙甲次外仲有咩問題?
stockholder 發表於 3-1-2017 10:57 PM
玩爛左有保養喎。每次做提腿動作都要掀一掀裙甲同拉下1/2格大腿。師兄你上次隻乜3除左裙甲次外仲有咩問題 ...

我果時入二手無保養,我係想擺站姿推翻隻腳上去果時撞斷左(動L然後飛左去野出黎:Q