Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新番討論] 聖鬥士星矢 聖鬥少女翔 動畫化!

アニメ「聖闘士星矢 セインティア翔」PV
Saintia Sho, Saint Seiya - The Beautiful Brave (Opening Theme)

https://www.youtube.com/watch?v= ... 7m8HeJLYNA4RnubnLu8

睇左第一集, 期望越大失望越大! 不過還是比 "Oh my god" 好一點的! :80:
e夫人 發表於 12-12-2018 05:51 PM
睇左第一集, 期望越大失望越大! 不過還是比 "Oh my god" 好一點的!

如果有睇漫畫知什麼東西又唔會太失望,除非畫功超嚇人啦..{:1_222:}
其實我覺得還可以!!

不至於失望,至少米羅畫得好靚仔,黃金聖衣也幾靚!!
Lau 發表於 18-12-2018 11:25 AM
其實我覺得還可以!!

不至於失望,至少米羅畫得好靚仔,黃金聖衣也幾靚!! ...

這套畫風比omega同黃金魂好很多了
但真係有班黃金出場先會有興趣睇

點解NETFILX唔用呢種風格重製正傳,要整套低質CG版:72:
fatboki 發表於 19-12-2018 02:42 AM
這套畫風比omega同黃金魂好很多了
但真係有班黃金出場先會有興趣睇

咪就好似, 好似佢本身 GOZILLA既畫風加3D 景去攪咪幾好...唉
希望到時再改
中文版漫畫出咗大結局,呢兩件會唔會出神話呢

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
睇到一半無睇…
stonekeung01 發表於 16-4-2022 07:20 PM

可惜成套得少女幾件聖衣..其他角色又唔多新聖衣..因為跟電影,盾,南十字早已出了.
艾莉斯軍的角色又沒有可變裝的邪靈衣..所以都幾悶..

聖裝衣又係乜????
stonekeung01 發表於 16-4-2022 07:20 PM

無動畫唔會出

咁耐只有蛇夫出到
原來漫畫已經大結局
我都好耐冇追, 好似睇到 5十幾話就停左
denniskwong 發表於 27-4-2022 09:56 AM
原來漫畫已經大結局
我都好耐冇追, 好似睇到 5十幾話就停左

其實我睇開個網無再 update…

我就停左追喇…

講真睇多算唔少話…

無點樣講翔子點樣訓練完成…

佢地 5 個,尤其是著唐裝衫果個好水皮…

劇情無啦啦完結咁…

有時又要黃金聖鬥士埋尾…

如果真係當佢地先係主要角式…

可以安排佢地俾黃金聖鬥士幫下,埋尾一擊俾佢地打!!

或佢地俾黃金聖鬥士幫得多、教得多…

從中有成長!!

在故事後段可獨當一面!!

其實個個故事都講主角有成長、越來越勁架啦!!
Lau 發表於 27-4-2022 02:00 PM
其實我睇開個網無再 update…

我就停左追喇…

我又係見冇 update 以為作者冇再畫, 好似就係睇到天蠍出黎救就停左.
denniskwong 發表於 28-4-2022 09:49 AM
我又係見冇 update 以為作者冇再畫, 好似就係睇到天蠍出黎救就停左.

我都係睇到 50 幾!!

睇到米羅對獵戶座!!

其實知米羅實贏,係差在點贏...