Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] [You are TERMINATED!!] Playart改 Batman vs Deathstroke

- 這次的對打又是PS出來(攝影棚沒那麼大), 距離及動感我自己很滿意。
- 本來我想給些特效去表達Batman的電擊手套, 但無論怎整都弄得超假所以算了。
- 不得不一再重提, Playart的這隻AO Batman真是太完美了, 除了可動實用差了點, 造型及上色都相當到位, 尤其蝙蝠裝的洗水退色, 尤其與NECA的1:4版本一比真是兩種境界。
- 題外話, NECA的AK Batman上色及面相都相當到位, 甚至比Playart更好, 但, 不知頸作得太短還是頸的角度問題, 看起來很像駝背...除了Prime 1的人像外似乎沒一款玩具是可以將AK Batman出得完美了。

個人認為Deathstroke系最好玩PA改。
AO batman也是我很喜歡的一款, 不過現在的Playarts真的太貴了, 所以我無買佢. (加上唔覺好多貨) NECA 18吋那款我都有買.
jeffloh 發表於 13-12-2016 10:29 AM
AO batman也是我很喜歡的一款, 不過現在的Playarts真的太貴了, 所以我無買佢. (加上唔覺好多貨) NECA 18吋 ...

貴又唔算好貴既, 以前4~500, 而家7~800, 但有進步, 都算物有所值啦。
但近幾年愈來愈HEA就真既, 以前既DC同星戰變異版有自己特色同風格,
而家差唔多都唔改, 直接縮細就黎, 配件又愈來愈少, 裝甲batman得支爛鬼榴彈槍, Underwomen又係無乜料到, 黎緊Deadpool先叫好返D:cool:

BTW, 到而家我都無法原諒佢搞到CA咁鬼樣...
隨感一亡魂 發表於 13-12-2016 08:49 PM
貴又唔算好貴既, 以前4~500, 而家7~800, 但有進步, 都算物有所值啦。
但近幾年愈來愈HEA就真既, 以前既D ...

我以前買playarts主要買batman系列, 我反而覺得佢咁多年來價就不斷加但技術無咩改善, 即係我拎隻arkham asylum batman出來, 同arkham knight 比較, 分別唔係好大, 但個價就相差了一倍. 加上近年來已少玩figure, 所以都少買了. 但我今年都有買BvS 2隻batman~

點都好, 最緊要都係自己喜歡就得~~
jeffloh 發表於 14-12-2016 09:20 AM
我以前買playarts主要買batman系列, 我反而覺得佢咁多年來價就不斷加但技術無咩改善, 即係我拎隻arkham a ...

技術阿...我想佢最大進步, 就係頭髮終於唔係嗜喱, 似返頭髮...
AK Batman根本哂左個design, 馬面, 平面, 之餘可能佢想襯返AK掛, 上下半身個FEEL差太遠, 搞到觀音頭掃帚腳, 明明Game入邊靚好多...
Playart D野真係好撞手神, 靚果時好靚, 好似黑募婦同貓女, 但唔靚果時就真係好唔X靚... Keep唔到個水準...
Cool pic must support!  {:1_377:}