Toysdaily 玩具日報

查看: 10310|回復: 17

[玩具報告] SHF TNMT - 忍者龜4隻, 糖2荼……. 痴左…..

之前幾隻買左, 但一路冇出post。其實理由好簡單。翻模翻模再翻模。  4隻龜, Body 完全一樣, 顏色除左頭巾果d之外。 冇分別。 bandai真係慳水慳力:angry:。所以我都慳番。 一次過post
講番正題. 其實今次BANDAI 還原度真係唔錯, 成個造型都好似卡通, 仲送上另一個頭雕, 簡直錦上添花, 增加玩味性之餘, D感覺出番晒黎:$.  而且個比例做得唔錯, 唔會手長腳長. 按照番佢地約5呎高既身形, 仲可以夾到其他美玩, 所以作為比例控既我, 都比個讚佢地.  上色方面大致上冇問題, 但可以留意既係背部放武器位既配件, 色差嚴重, 說穿了就係冇上色.  但只發生係LEONARDO DONATELLO身上, 之後2隻都改善了, 上番色, 算係咁. 不個有一點真係過唔到自己, 就係D頭巾呀, 手巾呀, 腳巾, 全部用硬膠, 真係認真膠, 仲要唔上色. 魂限……真係暈…….:die:

可動方面, 由於小腿以下係合金, 所以大部份post 都企得穏. 基本SHF關節都齊,今次個龜胸用左軟膠, 澸底左胸同腰可動既影響, 但都唔係好屈得下, 見下圖.

配件方面, 每隻送1, 渠蓋1, Pizza 1,  2個飛標, 1個繩索器. 價錢…..唔好提, 如果係因為合金腳加暈限, 我情願唔要…..只可講4魚內合理.

總結, 對於我lee種鍾意卡通版既人一定會LIKE 佢地, 因為跟卡通版既還原度同可動真係至今都得最好.  當年playmate 出我經已好開心. 估唔到bandai連老美都玩埋.  都係果句, 多廠出係好事黎, 希望出埋其他角色.

更多圖片可以去 Big Toys Club

最後想問下, 我明明記得LEONARDO2把劍係上到膀頭位, 點解bandai 出到咁底? 係另一個版本??

Shf係靚,但太貴了,謝分享
卡通版leonardo兩把日本刀係放到咁低架
我買了一隻,四魚。  

本來想為了配件入多隻,但最後算了,隻隻一樣

當然 fans唔同講法
希望出埋野豬西牛班配角
tinlunlau 發表於 7-12-2016 06:00 PM
卡通版leonardo兩把日本刀係放到咁低架

O, 係咩!?:@ 我記得細個睇卡通係高D

denniskwong 發表於 9-12-2016 10:52 AM
希望出埋野豬西牛班配角

睇過toy show, 好似有沙迪
threeeye914 發表於 7-12-2016 05:49 PM
Shf係靚,但太貴了,謝分享

多謝支持:77:                  
入黎支持Alec兄弟貼圖分享
I like the robot(with a monster/alien inside the waist).
黃 可有跟滑板?
tolete 發表於 11-2-2017 12:30 PM
入黎支持Alec兄弟貼圖分享

THX~~~~{:1_377:}
Nashlam 發表於 19-2-2017 05:27 PM
I like the robot(with a monster/alien inside the waist).

Me 2.  Shredder has been displayed at San Diego Comic Con 2016.  Hope Krang will release later.

我都想.....可惜冇....:angry:
alec_cm 發表於 21-2-2017 05:59 PM
Me 2.  Shredder has been displayed at San Diego Comic Con 2016.  Hope Krang will release later.

Waiting for further information, Thanks!