Toysdaily 玩具日報

查看: 9191|回復: 14

[詢問] 我想問一下米青o既人

其實你o地o吾識用計算機定係賊仔?已經連續2次找少工2、30蚊俾我。
11樓o個2條契弟,我認得你o地o既樣。
唔係偏幫,但係點解找少成2、30蚊冇即時講(仲要唔係一次)?
今晚我去拎o個隻rah genesis ghost ore,由於之前已經俾o左1000蚊訂,所以重差1198。好衰唔衰又比我見到lego 41067特價賣359。跟著買埋,你o地應該收1557。但執貨o個個入㩒完計算機就話1577,我問o左一次,收銀o個個人都問多次,但佢好肯定o甘話1577。
上一次o係8月,1樓,我訂shf super mashin chaser,跟著買埋咸蛋超人巴士同re-ment rilakkuma o既玩具,都係找少20定30。
大佬,如果我即時知道就問佢拎番o拉。
佢o地2次,銀碼o既個位數o岩,百位數o岩(千位數都o岩),不過十位數就o吾o岩。因為大部分人都只check個位數同百位數o個個銀碼。所以各位師兄小心啲啲。
去拎番會o徒時間又o徒車錢。
應該係個別案例吧
我幫襯過米青唔少
未試過有找多有找少!

我都試過係MK米青11樓取訂貨,佢找少比我,即同佢講
最好自己先計清楚,唔好靠佢
去酒樓飲茶都會對下單啦........
自己計過又點會蝕比人...........
入機計都錯?
如果唔係店員大意找錯,就應該係突登
下次計定先俾$
以後最好一定要佢畀收據, 有問題就可以追究。
又係喎,入機點會錯!
我都要留意下,我又係習慣只睇大數,不睇細數呢!
謝謝樓主提示!

數要自己計下好 好耐以前去米精都試過機價唔同牌價總數多左幾十 叫佢手計就搞清楚 只係再睇總數就錯硬
我都試過係11/F俾張5佰蚊紙佢當收3佰咁找俾我,之後我問佢係咪找少,佢扮傻咁同我講你個張5佰蚊紙黎咩? 我即場串佢依家香港有1張既3佰蚊紙咩!佢先道歉找返俾我😡😡
我懷疑條友係特登找少自己落格~
其實米青口應該裝番個攝錄鏡頭影住收銀果個位,找贖過程影低晒,咁爭拗會少好多:78:
消費經驗 : 幾日前上信和11/F精品問訂咗

食字情況嚴重。
消費經驗 : 幾日前上信和11/F精品問訂咗