Toysdaily 玩具日報

查看: 12798|回復: 24

[分享討論] Rogue One Darth Vader

真係咁少人訂/咁差?
我無入上一版,但我覺得e隻唔錯!有上一版o既師兄可以分享下嗎?
呢隻係咪又要除晒底衫先可以開個聲效呀?
wiswis 發表於 6-12-2016 02:59 PM
呢隻係咪又要除晒底衫先可以開個聲效呀?

無聲效,只有左右綠燈!
外傳DV 無乜selling point. 之前要入的也入了。。。估計

New hope 的 DV 我分享過

http://toysdaily.com/discuz/foru ... page%3D1&page=1
nela 發表於 6-12-2016 10:04 PM
外傳DV 無乜selling point. 之前要入的也入了。。。估計

New hope 的 DV 我分享過

我有睇過你篇分享,有光劍確係正好多,但入電方法十分趕客...其實新依隻個放電池位都唔掂,本來彈弓加銅片部分變成彈弓加銅絲一條...左面個箱十秒裝好,右面裝左半個鐘,因為入電位太fit所以就得彈弓又就唔到銅絲...壓歪了...
Toruk_Makto 發表於 7-12-2016 07:44 AM
我有睇過你篇分享,有光劍確係正好多,但入電方法十分趕客...其實新依隻個放電池位都唔掂,本來彈弓加 ...

同意, 腰帶果兩個箱入電真係好難入, 我最後搞左1粒鐘

我都係Rogue One黑武士喎

上隻光劍同聲效入電都非常、非常麻煩 ⋯ 所以今次冇哂 E D functions!

{:1_374:}

上隻發聲本來好正,可惜有個超低能設計
西環老妖 發表於 7-12-2016 07:28 PM

Totally agree with you!
Toruk_Makto 發表於 7-12-2016 07:44 AM
我有睇過你篇分享,有光劍確係正好多,但入電方法十分趕客...其實新依隻個放電池位都唔掂,本來彈弓加 ...

2個發光箱玩過一次就無玩,怕玩得多條pu belt 會爛

聲效就更加唔好講

玩得最多係發光劍

外傳DV 要跟戲,所以不配上saber⋯⋯買了齋display 也不壞。夠霸氣
不過我等佢出VI 果個先
西環老妖 發表於 7-12-2016 07:28 PM

上隻:本來知道有聲,興奮過下

試過入電,以後都唔再搞。

把光劍其實都係。手臂d皮唔頂得幾多次拆來拆去。

手腕入電可以嗎?手臂好難拆呀。
我反而想知道兩隻做型上同用料、設計有無咩大分別
有無CHING有齊兩隻可以做個比較咁
看過了電影,每當DV出現時都淨大眼看,每每看到的是其服飾是New Hope 中的模樣(即內袍是在肩甲上),不太確定,未知有否其他師兄有較好眼力!
RX-78-02 發表於 22-12-2016 05:45 PM
看過了電影,每當DV出現時都淨大眼看,每每看到的是其服飾是New Hope 中的模樣(即內袍是在肩甲上),不太確 ...

New Hope內袍是在肩甲上

Rouge One 內袍是在肩甲下

吾駛睇實電影,去search劇照就會睇到