Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: acitoysltd

[新品消息] [ACI TOYS] 1/6 scale 織田信長 (諏訪原寬幸日本戰國系列)

如果豪華版能加個武將頭盔就完美了:)
套甲同外套都好正,希望大貨keep到

一般來說,原型頭比產品略大, 最終產品大小將調整
thank you!:handshake:

[quote]berserkberserk 發表於 6-12-2016 12:17 AM
已訂, 但頭雕大咗啲同埋真係冇諏訪原寬幸先生筆下
之前未買過ACI Toys,今次有興趣,我見長刀係合金,點解短刀唔用埋合金造?同合金會唔會生鏽?
難得有公司出日本武士, 我都好期待
今日係seven睇左實物,覺得整體有d大頭仔既感覺,鎧甲質感比較膠,訂唔落手。
又合金武器?最怕∼{:1_204:} 擺pose又不舉。{:1_376:}
買買買 發表於 8-12-2016 09:57 AM
又合金武器?最怕∼ 擺pose又不舉。

我都係咁話。。。以前覺得金屬有質感。。但而如果舉都舉唔起。有質感又有咩用。
elliottlai 發表於 8-12-2016 11:12 AM
我都係咁話。。。以前覺得金屬有質感。。但而如果舉都舉唔起。有質感又有咩用。

普通物料油到似金屬感就可以∼
ares1029 發表於 8-12-2016 12:42 AM
之前未買過ACI Toys,今次有興趣,我見長刀係合金,點解短刀唔用埋合金造?同合金會唔會生鏽?
難得有公司出日 ...

壓鑄金屬不會生鏽,不易斷裂, 謝謝!
abescape 發表於 8-12-2016 12:49 AM
今日係seven睇左實物,覺得整體有d大頭仔既感覺,鎧甲質感比較膠,訂唔落手。

一般來說,原型頭比產品略大, 最終產品大小將調整

也許是照明的問題,看官方圖片會好一點.