Toysdaily 玩具日報

查看: 10202|回復: 33

[玩具攝影] Arcadia 1/60 VF-1J Armored Valkyrie (馬輝重甲)

最近開始先玩馬菜, 前幾日響間鋪見到佢, 即時無理個價就入左.

仲同個老世吹起馬菜歷史, 佢叫我千萬唔好買1/48 同 1/60 早期馬菜, 幾平都唔好入.

外盒.

打開外COVER

內吸塑.

MANUAL 同貼紙響盒底.

最爰都係戰機MODE.

一條輝先係真名, 馬輝是亞視釋名.

上左彈.

睇下個機底.

兩腳雞MODE.

最後是人型MODE.

最重要當然是裝甲MODE, 係唔駛斷J 架.............

聖衣裝著.

完成.

全彈發射............

同要斷J Hi-Metal 合影.........

無法, 點都要笑下佢, 上甲前斷J 照. (Hi-Metal)

家中3 隻重裝.

所有馬輝機一照.

呢盒都係好野。雪白機身
但丫記1:48並無咁差,雖然分開淨機/淨甲賣,同埋上甲後笨重D, 但重甲就係笨重 feel 啦

嘩。。。依家買1/60重甲呢隻, 要好貴噢{:1_221:}

早期1/60的確好鬆散,但1/48絕對係好野,重甲版的話我覺得1/48更正更有Feel,入咁多隻1/48到今時今日都未見有咩問題出現,無話爆釘爛關節,只係有無可避免嘅小小變黃...
請問安裝重甲,是否要額外安裝手拳頭?原拳頭是無法穿出?謝謝!
Thank you so much for sharing one of my favorite series VF-1J.
haha19880311 發表於 15-10-2016 06:16 PM
請問安裝重甲,是否要額外安裝手拳頭?原拳頭是無法穿出?謝謝!

可以選擇用番本體對手, 或者呢d額外拳頭
草根雜品 發表於 15-10-2016 04:46 PM
嘩。。。依家買1/60重甲呢隻, 要好貴噢

係貴,不過有愛,無法啦!:shy:
紫月葵 發表於 15-10-2016 09:09 PM
可以選擇用番本體對手, 或者呢d額外拳頭

謝謝!那請問用本體對手,係要拆出再砌番上去的嗎?thanks!
haha19880311 發表於 16-10-2016 11:50 AM
謝謝!那請問用本體對手,係要拆出再砌番上去的嗎?thanks!

唔駛, 只係渣鎗會冇額外手渣得咁易姐,不過都渣到既
紫月葵 發表於 16-10-2016 12:11 PM
唔駛, 只係渣鎗會冇額外手渣得咁易姐,不過都渣到既

Thank you very much!
擁有1/48完全無後悔過,外型係我最滿意
馬仔 發表於 16-10-2016 10:29 AM
係貴,不過有愛,無法啦!

咁。。。你中的菜毒將會愈來愈深了:75:
支持馬兄報告∼唔係買福卡,就一定買呢個!

話時話,我見福卡機+甲,上了背炮後,重心向後移企唔到,除非扭到隻腳好似Gerwalk mode……你呢款應該冇問題,因為裝甲分均全身。(我本來放櫃挨這牆站,覺得唔好睇,現在脫甲display。)

馬仔師兄, gazza1211師兄:

請恕小弟多口, 玩Y/A記的菜, 一枝#00的十字批是必備的, 因變「機械人」形態時, 戰機的機頭是要向上推的, 不鬆開機頭底的兩枚螺絲, 就推不上。

螺絲批仔可在日X城找到

可參考warmblood 師兄的示範
http://103.11.228.68/discuz/foru ... page%3D1&page=1