Toysdaily 玩具日報

查看: 10394|回復: 17

[玩具報告] SHF Black Widow from Avengers: Age of Ultron

Gender role 好明顯的年代,(前)蘇聯間諜係女係常識吧!仲要目標讀者係年青男性。
冷戰思維延續年代,(前)蘇聯女間諜「改邪歸正」又係常識吧!

「移民是次等」的思維影響下,(前)蘇聯女間諜來做秘書、情人、馴獸師、等等⋯都係常識吧!

正所謂American Wife, English Food, Chinese Boss and Japanese House。俄羅斯美女對美國人來講,唔多唔少應該都有幻想空間。

我係訂購組的組員。本作都係一開即訂。成品面相效果,其實唔難估,亦偏差不多。攞個printer印份文件唔會好大偏差的。

我唔太在意玩具似唔似演員的。面長?SJ拍套戲的時候有左,個樣真係有少少唔同。戲中有時候個樣係post production⋯⋯

正面全身。件衫其實都唔算係緊身衣了。有左嘛。拍戲時用左3個替身。件衫冇可能咁貼了。本作處理好好。藍線冇斷線冇出界冇濃淡不一。件衫幾種材質都有唔同的表現。

背面都維持到線條。亦冇亂馬膝關節。

跟Slavic naming tradition,Romanoff係男人姓。Romanova先係女人姓。睇奧運俄羅斯女選手都係乜乜娃物物娃的,就係咁解。所以,Natasha Romanoff都係code name。

條頸個下關節其實冇用。點郁都唔關佢事。後頭髮有偷位,仲要偷得唔覺!實在好好!可以頭昂上。

另一邊睇多次。細比例造型其實要誇張少少先有視覺效果。當然我地都俾動漫9頭身k cup當c cup影響左。不過,成品的心口刻紋唔夠明顯,變成要打少少陰影。真係唔使蜂不二子咁勁,都唔好俾我懷疑係着左衫。

隨左呢個姿勢,唸唔到其他。

幾個角度睇都冇穿崩。全身可動就係為左呢個姿勢。反而其他姿勢真係冇咁得心應手。

武器有今集的交通指揮發光棒。迪迪尼係咪睇左殺破狼,發現短棍又打得又唔會打出血的優點。

搏頭有拉出關節,仲要拉出都冇令身型走樣。

擺起來仲生硬過爆地係我既問題?

另外有雙鎗。不過劇中冇出現過?

做唔到雙鎗向前。其實我鐘意IM2的玩繩。女間諜用軟兵器效果好好多。全員打擊系我覺得比較悶。係咪度IM2場打鬥的指導冇新橋?

講咁耐,The sun is getting real low...

玩後小評
1. 造型係真實向,唔慣生活在現實世界可自行換上蜂不二子。
2. 上色好。髮線表現都算自然。打面技術算成熟。不過冇多個面。係,SJ可能全劇冇打表情起伏,俾個打交樣都好吖!
3. 可動可以唔穿崩爆到地但其他動作好似唔多得。

謝謝收看:64:
都係果句, 同隊長ㄧ樣, 實物面相超正。
avengers2012 發表於 9-10-2016 09:02 AM

謝謝支持!
實物係唔錯,不過都有進步空間的。
龍星丸 發表於 9-10-2016 09:12 AM
謝謝支持!
實物係唔錯,不過都有進步空間的。

當然有進步空間, 不過已經係現時6”之中最好!
avengers2012 發表於 9-10-2016 10:45 AM
當然有進步空間, 不過已經係現時6”之中最好!

現時6吋最?請問你依家係邊個平衡時空?

孩記兩隻BW,無論頭雕,比例,身型,神態都好過依隻馬蹄露啦

依隻馬蹄露連可動都輸Q埋,雙手向前開槍都做唔到,唔該咪笑死人啦:he:
avengers2012 發表於 9-10-2016 09:02 AM

近視唔該帶眼鏡,雖然我對依隻垃圾冇興趣,但我都想了解吓有幾垃圾,我有睇過實物,只能說實物比相片更垃圾:x

SHF 呢隻絕對係好物, 仲差隻SHF HAWKEYE, 入手之後, 小弟就可以賣走哂成套孩記 6" AVENGERS!!

唔知有無孩記FANS 肯出高價幫我接收哂 成套孩記 6" AVENGERS??

平平地5-6魚一隻對孩記FANS來講都唔過分LA, 佢認為 孩記 質數比 SHF 好咁多, 無理由價錢平得過SHF呢D垃圾MA??

孩記FANS咁愛孩記, 佢肯買, 我必賣呀!! 廢事阻住我間屋D空間!!

如果孩佬面相做得好,就唔會有SHF的出現,所以笨大BW絕對優勝 {:1_203:}
peterchan 發表於 9-10-2016 04:17 PM
現時6吋最?請問你依家係邊個平衡時空?

孩記兩隻BW,無論頭雕,比例,身型,神態都好過依隻馬蹄露啦
...

雙手向前開鎗做唔到?你又知? 你有偷偷地幫襯b記?
咁唔夠專ㄧwor! 對孩老完全唔尊重, 係你個平衡時空係死罪, 小心!
SJ face looks like a printed photo.
原來現貨個樣唔錯喎.有D想後追.
由於一隻BW都無,我會揀笨大多過孩佬.
唔值咁貴就唔值咁貴, 無得呃
:78:
Mcfarlane 發表於 9-10-2016 07:12 PM
如果孩佬面相做得好,就唔會有SHF的出現,所以笨大BW絕對優勝

唔計面相, shf可動性都ㄧ定win硬, 關節更加唔㑹鬆。4魚頭, 抵過入炒價孩佬多多声
avengers2012 發表於 9-10-2016 09:34 PM
雙手向前開鎗做唔到?你又知? 你有偷偷地幫襯b記?
咁唔夠專ㄧwor! 對孩老完全唔尊重, 係你個平衡時空係死 ...

https://m.facebook.com/LittleToysBiggerWorld/albums/183756858698636/

網上有玩評,唔一定要買先知好與壞。

胸前交差手拎雙鎗係做到law