Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 4月 魂 Shop 限定 SHF 幪面超人 Super 1 & V Machine Set (官圖P2)

不知是否中了sad 貨,左邊門板插不實。
yiquanken 發表於 30-4-2017 01:22 PM
不知是否中了sad 貨,左邊門板插不實。

一樣係咁~~~~~:cool:
x3~!
我都係左邊側板插位太緊,插左超耐先對啱位插得入...

但車頭指揮燈就超鬆好容易甩出黎...

架車感覺太多零件要自己組裝...但D位又唔fit...設計/QC唔係咁掂......
一D市場情報都冇提及過,咁急移動做乜?.....
Maybe Bandai wants a renewal for V-jet Machine.
人仔貓 發表於 30-4-2017 03:08 PM
x3~!
我都係左邊側板插位太緊,插左超耐先對啱位插得入...

面書都有人講甩燈,睇嚟成批貨QC都有問題,趕長假期前交貨:angry:

利申:自己未取貨:@

昨晚睇左個post即刻揸車出去買左super 1人車,由於無訂 ,  所以要過千元至買到現貨,成架車好大架好靚仔好搶眼,架車個種白色加上光管既光照射,令到成架車好有質感好令身,一拍埋我其他拉打度,其他拉打全部變得暗淡無光,明明我架rider x車身都係白色,但佢完全無v machine個種質感同令身,難怪呢set車貴咁多,不過我好滿意 !

但個車個左邊沙板真係好難裝上,要用刀切敢d膠至攪得掂

雖然呢架比起其他SHF電單車已經好華麗,但其實講細緻仲有唔少進步空間...
例如車頭指揮燈透明部件同官圖樣板兩樣野黎...另外好多燈位都冇造透明部件就咁上色算數...
可能因為我之前見過 fans made 呢架...

人仔貓 發表於 1-5-2017 10:57 PM
雖然呢架比起其他SHF電單車已經好華麗,但其實講細緻仲有唔少進步空間...
例如車頭指揮燈透明部件同官圖樣 ...

呢輯相我都一早睇過 , 響玩左咁多部shf 拉打車既經驗 , 其實我都無期望笨大可以出到咁高質....呢個diy簡直神級
stonekeung01 發表於 29-4-2017 07:35 PM
轉載, 左舊版, 右連車ver.

兩個頭有什麼不同?睇唔出。
人仔貓 發表於 1-5-2017 10:57 PM
例如車頭指揮燈透明部件同官圖樣 ...

The button of interior has NO painting as well.
Agito 發表於 2-5-2017 10:27 PM
兩個頭有什麼不同?睇唔出。

最明顯觸角位置~

"兩個頭有什麼不同?睇唔出。"

新版頭上對觸角向外微彎, 舊版好似鉛筆咁直, 另新版對眼大D, 舊版對眼尖D邪D, 口部都有D唔同...