Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: acitoysltd

[新品消息] [PANGAEA TOY] 1/6 scale SAMURAI GENERAL

vanhelsing 發表於 7-10-2016 06:58 PM
上次買過隻羅馬將軍現貨麻麻地。不大推薦。

羅馬將軍 好像 是ACI
.............................................................
千四{:2_326:}仲貴過有拉臣野.
明白單計個植髮頭都可以收你三、四佰
但沒有拉臣又賣正版價格?!
又係土地問題……鋪租貴,所以賣千四?!
bababa 發表於 8-10-2016 12:30 AM
羅馬將軍 好像 是ACI

呢款
其實呢個價唔算大咬,
舉個例大廠ht之所以賣到佢地個價,
我相信絕對同佢地大出貨量有關,
中小廠好難同大牌比

oh!我還以為你在談這一個!
但我認為這兩個產品也是相當不錯(個人觀點)

http://figurehobbyclub.tw/forum/ ... 5d2g2544454r262.jpg
vanhelsing 發表於 7-10-2016 06:58 PM
上次買過隻羅馬將軍現貨麻麻地。不大推薦。

羅馬將軍現貨套甲d位唔fit{:1_213:},唔夠兩年d仿皮自爆。{:1_224:}
買買買 發表於 10-10-2016 04:11 PM
羅馬將軍現貨套甲d位唔fit,唔夠兩年d仿皮自爆。

ACI個邊D甲都係唔fit,多年來都唔改進。
但響官圖上就唔多覺。
bigtomm 發表於 10-10-2016 05:23 PM
ACI個邊D甲都係唔fit,多年來都唔改進。
但響官圖上就唔多覺。

我有他們的產品,  OK wor!

如果它們在工廠中沒有將PVC部件癡死組裝在一起,部件形狀可能會有些小變化的, 但癡死也會有些小變形. 這是軟塑料的性質
想買∼但怕再一次中伏{:1_204:}
買買買 發表於 10-10-2016 04:11 PM
羅馬將軍現貨套甲d位唔fit,唔夠兩年d仿皮自爆。

兩隻我都有,第一隻甲吾fit難裝(已放),第二款角鬥士版非常正Wor , 甲同頭盔都fit wor
KC@toys 發表於 14-10-2016 02:26 PM
兩隻我都有,第一隻甲吾fit難裝(已放),第二款角鬥士版非常正Wor , 甲同頭盔都fit wor

exactly! The gladiator general is good . Roman General from ACI is also good, I  have  no problem to display and play even if there's minor gap between 2 pieces of armor. Even most model kits have obvious gaps , and we need to use extra material to fill with.
bababa 發表於 9-10-2016 12:00 AM
oh!我還以為你在談這一個!
但我認為這兩個產品也是相當不錯(個人觀點)

The shoes look more modern than ancient period.