Toysdaily 玩具日報

查看: 9042|回復: 19

[玩具報告] 【figma Hulk】 冇人玩,我玩 (手機相純玩家報告)

出左幾日都無人出report,連日本report也很少,乜真係咁差咩?

面相:是我見過這個size最討好的,加上可動眼非常好玩,正!不過係紋眉差DD。

身型:肌肉紋理雕刻非常出色,青筋很自然,也不會像shf因為就可動性而把身體cut到四分五裂。

上色:自然得黎亦能突顯肌肉感,唔太綠又唔太青。

可動與關節:可動應該無shf咁好,但應該夠用;全身關節實的的,只差大腿位鬆到常常掉出來。

整體黎講好好,係少少貴,但無位玩HT的話,這是很好的選擇。

去相

件少,價格偏貴,而致命傷係>出得慢

但造型同比例其實幾好,個頭唔會過大,又唔會因為需要就個素體搞到比例錯哂,雖然少肩關節同腰關節,但對一隻冇衫著既figure 可能係好事
我果隻都係左腳膝頭鬆,其他關節就好緊,係咪隻隻都係咁呢?
walker111 發表於 6-8-2016 04:59 PM
我果隻都係左腳膝頭鬆,其他關節就好緊,係咪隻隻都係咁呢?

我果隻兩邊膝頭都鬆,應該是通病。

同隻shf hulkbaster 比例都夾
投訴就無乜,都係定價太高,要六七魚,角色又不是大愛
多謝大大報告,睇下都已經開心
U r not alone 我都訂左 未到手。師兄可以上 YouTube search figma hulk 今次大獲好 評。的確定價貴左少少 但開新模算係咁
頭雕同ml差不多, 可動勝ml, 但不及shf, 重點係成千蚊点買?
Nice sharing. :handshake:
avengers2012

我也訂貴了(七條鯉魚王),但未見過過仟喎!
Smarties8 發表於 6-8-2016 07:54 PM
Nice sharing.

謝謝你 ching.......
靚過shf,但無買shf hb所以唔買
我都有買,專登同shf隻hulkbuster對決!
喂,冇胸關節???
講到貴,而家真係可以講句:「冇$學咩人玩玩具?」求其一隻shf定figma定P改閒閒地幾條魚,做功係仔細但有幾多負擔得黎。