Toysdaily 玩具日報

查看: 13736|回復: 18

[Medicom] 經典恐怖人物 - Hostel 殺人慾室之一家四口【已加相,歡迎各位討論戲情】

繼SAW恐懼鬥室後 , 排名第二嘅經典血腥殺戮恐怖片{:1_212:}

經典恐怖人物 - Hostel 殺人慾室(台譯:恐怖旅舍)
一家四口【老豆+呀仔+兩個孫仔】

哩4隻屠夫分別係:
Medicom RAH Hostel 1/6
Medicom UDF Hostel 1/12
Medicom Be@rBrick Hostel
POPOBE

本身哩隻1/6 RAH屠夫只係跟一把砍刀,果把1/6電鋸係我自己另外再係出面啲Figure鋪配XD~

HOSTEL 殺人慾室 12"屠夫
配件:砍刀,Stand座

HOSTEL 殺人慾室 6"屠夫
配件:砍刀+電鋸,一對替換手臂

兩隻迷你版

Hostel電影版 - 屠夫

Hostel遊戲版 - 屠夫

Hostel 2005 , Hostel II 2007 , Hostel III 2011
第三集因為轉咗導演拍,同埋由於第三集製作成本較低,所以當年無係戲院上映,改為直接發行DVD,頭兩集係由Eli Roth執導真心好睇,我覺得外國咁多恐怖片中,屠夫算係最有型果一個

左1/6 RAH , 右1/12 UDF

香港似乎禁止發售哩套恐怖片,全港都無得賣Hostel果三集:@
無睇䈑呢

...........
mushroom 發表於 2-8-2016 08:22 PM
無睇䈑呢

...........

Hostel同BATMAN BEGINS都係2005年上映

恐怖程度直逼SAW恐懼鬥室,係當年號稱兩大雙室片~

123都有睇,but已经 唔记得凶手咩   
weio_o 發表於 3-8-2016 12:50 AM

weio_o 發表於 3-8-2016 12:50 AM

我果三集係網上面download落黎睇,完整未刪剪版,英語對白,中英文字幕

最初我係係網上面玩過Hostel果兩隻Game,所以令到我好想儲晒佢o的Figure,係爭套碟未儲
我係網上見到有套BoxSet,係有齊晒1~3集

第1集有3個男主角,最尾死淨1個
第1集生還果個男主角係第2集比殺人組織殺埋

第2集有3個女主角,最尾死淨1個

第3集有4個男主角,2個女主角
最尾死淨1個男主角

第2集有一Part都幾令我印象深刻,就係其中一個女主角被人裸露倒釣放血…仲有最尾果Part,其中一個屠夫被女主角剪o左個男性生殖器官…囧
Nice sharing. :handshake:
估唔到1比6, 同1比12的外表都好似

猛鬼街,黑色星期五,月光光心慌慌,德州電鋸殺人狂,都唔係佢果皮,殺人慾室恐怖程度直頭拍住恐懼鬥室..囧  發表於 3-8-2016 08:58 AM
mushroom 發表於 3-8-2016 08:04 AM
估唔到1比6, 同1比12的外表都好似

1/6較像真,1/12一睇就知係Figure黎XD~

不過1/12果隻就㊣好多,一對替換手臂 + 一把1/6無嘅電鋸,仲有佢條圍裙沾滿晒血跡
相反1/6果隻就無咁多血跡

1/6屠夫個包裝盒

睇過哩3集Hostel 嘅大部份都會用兩個字黎形容哩套恐怖片,果兩個字就係"變態",睇完保證你無晒胃口..:72:
變態殺手,好恐怖!:@
tolete 發表於 3-8-2016 08:58 AM
變態殺手,好恐怖!

哩套戲未必個個人都識,籍住哩個帖,希望會有更加多嘅人記得起 / 從此可以認識一吓哩個變態地牢開膛手{:1_212:}
有睇過!

無乜感覺
第一集好睇,第二集一般,第三集已經straight to video, 睇完當無睇過。

導演話第一集意念來自遊客被割器官的都市傳說。但佢話地點係墨西哥,而5係我地聽慣的深圳。