Toysdaily 玩具日報

查看: 8205|回復: 12

[玩具報告] 竹谷式自在置物 - 骸骨武士

買玩具,有時真係唔抵但冇計。

自在置物骸骨武士。如果講用revoltech關節的骨頭玩具,已經有之前的特攝骸骨劍士同埋本作同系列的骸骨。

古今中外,骸骨都係一個引人入勝的題材。
因為,我們最後都是這樣。

玩完玩具最後都要執好。

盔甲可脫。應該係同之前的骸骨同模。

本作同前作比,少左有角頭,開差頸,只有本體一雙手臂骨,冇替換六手肩甲骨同金剛棒。但配頭盔、帽、同刀槍盔甲。個盒大部份係空氣。

瑜珈高手來。肩甲骨可動。

着甲骨頭係好有吸引力。戰士的喪服。

就算係竹谷專門化可動為不可動,咁清涼的盔甲,都係腰位可動有受阻。

用埋金塔台,踢腳冇難度。今次真係好難平衡。

revoltech骨頭最大優點就是可以簡單拆骨。

受傷頭仲甩埋牙,有心思。

自隊。

真係有位穿過去的。

今次支槍好長。

咁長。

玩後小評
1. 唔抵!好唔抵!以為前作骨頭唔抵,本作仲唔抵!之前特攝版仲有各種擺設仲平。不過,新老闆買左間公司梗係要回本,就係搵我地來回本。我咁卒仔X3強迫症都只係買一隻。
2. 盔甲可以俾其他女女着的。。。

謝謝收看:64:

係啦⋯⋯果時入只仲有廢墟地台+多半只上身骸骨,今次單薄D

擔心膝蓋又是軟棉棉的
現在的revoltech價錢太高,之前的骸骨都不知道該不該買。:unhappy:
nela 發表於 31-7-2016 03:10 PM
係啦⋯⋯果時入只仲有廢墟地台+多半只上身骸骨,今次單薄D

直情係好單薄!
排骨本身已經冇肉,
仲要冇配件,好似食法國菜冇配菜剩返一兩片薄薄咁!
幾好味都唔夠。
謝謝支持!
waynex5 發表於 31-7-2016 06:43 PM
擔心膝蓋又是軟棉棉的

謝謝支持!
其實膝頭用6mm會好好多。
而家只用4mm只係緊緊夠。
ed1978hk 發表於 31-7-2016 08:15 PM
現在的revoltech價錢太高,之前的骸骨都不知道該不該買。

我都係咁唸。
齋骨我都買唔落,點知盔甲仲貴。
最後又係買。買左又見齋骨平返又想返兜。
但係真係好唔抵。
謝謝支持!
Nice photos. :D:D
太小 parts la ... 不過如果整一隊 士兵 量產都幾正 {:1_374:}
骷髏有得繼續出都好,
我買左麒麟同條龍就……

Thank you so much for your support!
Vince 發表於 2-8-2016 05:37 PM
太小 parts la ... 不過如果整一隊 士兵 量產都幾正

配件少故然係。全部骨頭執得哂入個金塔盒,執完嘅虛空感真係:70:
我之前買3隻特攝骨的錢都唔夠買第二隻武士骨。
我冇咁有財力了。平返多少都好呀!賣都超6牛日圓真係太貴。
謝謝支持!
Viper 發表於 3-8-2016 01:17 PM
骷髏有得繼續出都好,
我買左麒麟同條龍就……

龍同麒麟我都有買。仲唸住會有鳳。
不過阿竹應該唔玩瑞獸了。
謝謝支持!