Toysdaily 玩具日報

查看: 3013|回復: 15

太源街要重建啦~

我唔制啊!:no:
討論下啦:cool:
ya i saw the banners there last summer... so they will have to temporarily close down the shops or permanently close them?:cool:
I think they have a choice to relocate in the new buildings but probably too expensive to do so.

Plus the little booths on the back street will be permanently removed.
頭像被屏蔽
:die::no:不是吧.......
咁樣我地............................  
唉... 灰....
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
死la,幾時ar??我仲係社團訂左ar 信,9月sin有,點算??
組織聯盟抗議?
原文章由 Toys_hunter 於 27-5-2007 07:19 PM 發表
死la,幾時ar??我仲係社團訂左ar 信,9月sin有,點算??

都唔關社團事
:cool:

社團個鋪位係新樓地鋪黎架
:ar:
甘d玩具鋪都會係返本身個位:?:?
原文章由 skbe 於 27-5-2007 09:45 PM 發表
甘d玩具鋪都會係返本身個位:?:?

正確

唔關前街事

只重建後街姐:!
其實主要係想剷走路上面o個o的檔口...
旺角波鞋街咁出名,真係聞名世界,好多外國遊客都專登o黎睇o下,

咪一樣要拆........ :cool:

不如拆左禮賓府
:o
問心一句~~~"
冇人死而繼績有人生世界會變成點~~?

從前既街道行馬,人力車~~
由西環去青衣要一日時間,
到今時今日西環去青衣快到半個鐘頭已可以~~
人係會進步個世界都係會進步~
點解我地當日為左進步而放低歷史,
到今時今日又為左歷史而去放低進步~~?

太源街一棟樓唔超過十層~
成條太源街可以容納到幾多人居住呢~~?
好多人反對移山填海,但人會不斷增加,地就唔會自然咁增加,
咁點算呢~~~?政府邊到去搵地增加收入~~~?
唔移山唔填海唔開發唔收地~~
我諗搵超人來做政府都唔掂~

攬住個碼頭唔好拆~
等中環銅鑼灣做唔到擴闊工程然後繼績塞車咯~
霸住條太源街唔好拆~
等佢封做危樓俾遊客參觀下咯~
古蹟係要留,但唔係咁留咯~~
:die::die: