Toysdaily 玩具日報

[新品消息] ultraman suit ver 7.2

Ultraman 7.2 好很型呀!

放工打電話去問,
話重有現貨,即時冲去MK千值店,
當睇見實物後即時乖乖比$攞佢返屋企呢~:)
訂左未有貨仲要係貴過千值現貨....
實物還沒看到,看官圖很難確定; 太膠的話,就不太想買了。不知千值店要賣多少呢?
追風 發表於 30-3-2017 10:48 PM
實物還沒看到,看官圖很難確定; 太膠的話,就不太想買了。不知千值店要賣多少呢? ...

佢香港官方FB尋日有公布現貨各有幾多套同價錢 ~~
完全打趴3A............說真的...
Gainax 發表於 30-3-2017 11:09 PM
佢香港官方FB尋日有公布現貨各有幾多套同價錢 ~~

謝謝你,剛在FB看過了,價格和前一版一樣。等有空時,過去MK看一下實品如何,如果不是很膠的話,就會收單了。{:1_211:}
關節位都做得唔錯...

眼鼻間凹陷有點深, 感覺怪怪的, 方便掛眼鏡也能套上面蓋?
lydiamomo0903 發表於 30-3-2017 11:12 PM
完全打趴3A............說真的...

玩法吾同,千值練可以當shf咁扭。3A比例好啲同細緻啲。用來欣賞。
追風 發表於 30-3-2017 11:13 PM
謝謝你,剛在FB看過了,價格和前一版一樣。等有空時,過去MK看一下實品如何,如果不是很膠的話,就會收單 ...

這隻真的好吸引,但覺得一定要連武器pack收才有意思,真係幾貴下....  {:1_240:}

我只收了早田解鎖版都覺得肉赤..

我都未有時間去睇實物 ( 這是高危的事 ),但睇網上開盒相覺得銀色上色進步了,效果比普通版進次郎好

Gainax 發表於 31-3-2017 10:22 PM
這隻真的好吸引,但覺得一定要連武器pack收才有意思,真係幾貴下....  

我只收了早田解鎖版都覺 ...

(看實物是高危險是事),啊,說的真好啊! 一旦看到的話,幾乎是無法控制的事!
Ultraman's suit in Ironman style
A12 發表於 31-3-2017 08:55 PM
玩法吾同,千值練可以當shf咁扭。3A比例好啲同細緻啲。用來欣賞。

3A比例好...........完全不覺得..
其實我本身無睇開漫畫唔識呢隻角色
但呢兩日見到相真係有D毒到
見到有師兄話有現貨
所以剛才出MK望左轉

實物好似比一般1/6大隻
銀色表現相當好
但紅色就相對較參差
胸甲連背部,以外腳掌似乎係原身膠料紅色
腰部,兩腳同兩手既紅色就相對好少少,望落有處理過

不過價錢相當嚇人(可能我無玩開呢條LINE...)
連埋武器包要3牛2魚...
明明特登帶多左夠錢都覺得縮左下...
都係UM住個袋(入面既銀包)行返出殿門