Toysdaily 玩具日報

查看: 6443|回復: 18

[玩具報告] 千值綀戰國魔神

昨日行過MK見到個人認為是正常價入左, 另一隻色都是同價.
睇左玩具日報, 好似無人POST過呢隻"好野", 有時間所以貼一貼.

BOXART, 吸塑及主體已取出.

可動與之前山口差不多, 腳脾及菠羅蓋可動有改善.

好多動作都做到, 不過要扭扭扭到ARM位.

內付一個STAND, 不是太好用, 鉗位較鬆.

最強超必, 5支火柴.............

群雄動沒有此超必EFFECT, 用寶貼貼實, 都幾MATCH.

群雄動只有一把劍.

武器都有數款, 長柄斧.

短柄斧, 但手與手臂連接是用一條幼圓柱插入, 比較鬆.

再來大炮.

再來劍(群雄都有此把ONLY)

招牌動作.

呢隻好難做到單腳企.

最後都跌左.

個人由小到大都好喜歡DX戰國, 因為佢可以變成一架飛船, 暫時無一間廠做到此變形.
希望B記有機會出.

頭大身细,古古怪怪
先謝 馬仔 c兄 做「勇者」買佢同影相分享比我地睇 ... {:1_377:}
for that ... 我會 精華 d 個 post ...

睇完覺得 9千年前 既 CMs 原來已經出得 好好,群雄 亦唔差 ... 至於 千值練 呢 ... 真係 sor_ry law ... 幾平都唔買 ...

d 個 身形 係咩比例黎 ga ...
:cool:
show my support for your sharing
Nice sharing. !!!!!!!!!!
好有山口feel.......................超膠.
show my respect for your courage~~
可5可以話...............根本就係山口式.............................
感謝師兄分享:77:
呢隻做得真係唔錯,可動又OK!支持:love:
lukyuet 發表於 23-7-2016 10:14 PM
好有山口feel.......................超膠.

佢根本就係山口式。:78:
DX戰國, 因為佢可以變成一架飛船?

印象中好似無咁既玩具,最多係中size個款可變戰車型態,請問馬仔兄有無圖片參考下?
只是山囗式卻賣4佰多元,千值練真的是大騙子:ar:
玩具Joe 發表於 24-7-2016 09:31 AM
DX戰國, 因為佢可以變成一架飛船?

印象中好似無咁既玩具,最多係中size個款可變戰車型態,請問馬仔兄有 ...

應該是下圖右手邊圖中架飛船, 應該是細DX版先有.

dodiddid 發表於 24-7-2016 11:40 AM
只是山囗式卻賣4佰多元,千值練真的是大騙子

我買是2XX的, 唔係都唔買.:(