Toysdaily 玩具日報

[分享討論] World Scope 大鐵人17號 (戰損版) 隨意攝影

Nice photos. :handshake:
唔錯啵......

.
師兄居然喺現時典入手

早知我平佢舊放俾你啦{:3_133:}
正圖, 支持大鐵人17號 !
ivan726 發表於 19-7-2016 12:46 AM
師兄居然喺現時典入手

早知我平佢舊放俾你啦

可惜我見吾到你:DD
我仍然會等可變型 17 號... 其實我覺得佢出 17 同 18 的比例麻麻, 17 同 18 的身型應該差唔多, 但佢就出到 17 號肥咗少少, 18 號又瘦咗少少, 兩隻放埋一齊唔係太夾

(不過我只對可變 17 號有興趣, 18 號對我來講係零興趣)
toylover 發表於 19-7-2016 10:52 AM
我仍然會等可變型 17 號... 其實我覺得佢出 17 同 18 的比例麻麻, 17 同 18 的身型應該差唔多, 但佢就出到  ...

可能
謝謝樓主分享,我想在玩具節買這個舊化版17號,但買不到呢,原來現時有,但不知道價錢上漲多少呢!{:1_215:}
而我反而十分喜歡wold scope,這個17號的比例(可惜這個是不可變及背翼有偷膠),所以我原色版已經有一個了,而18號我也認為設計得比較差,但也會購入一個,使它們能成為一對!
而之前看到有報導說,這公司之後會出17號的可變形版本,我需然已經有不可變形版,但也很期待呢!也希望到時候能有17號身體內的小型機等呢!
mpp025 發表於 19-7-2016 11:11 AM
謝謝樓主分享,我想在玩具節買這個舊化版17號,但買不到呢,原來現時有,但不知道價錢上漲多少呢!{:1_215: ...

原來會出可變形,如仍可動性高及比例細返啲更好
不錯, 幾有質感...........:78:
Thks for the good photos, agreed that 唯一缺撼係唔識變型
玩具新丁 發表於 19-7-2016 01:35 PM
原來會出可變形,如仍可動性高及比例細返啲更好

不過world scope不知道日後會否真的會出,但最近看BU的facebook,BU官網説會出17號的可變形版,尺寸大約16CM,高度說大約是SR合金相若,但一樣只有講,兩者也沒有圖片發放!
我對BU持觀望態度,希望本地製作的公司能給我們驚喜,製作有水凖及設計的產品給大家啦!
忘記了講!BU説它的可變形17號是授權產品,但簽約的尺寸是上文所說的!(因為有人問為何BU選擇這個尺寸,BU表示:因為有其他公司hold了大一點尺寸的版權,所以一係現在這個尺寸,要不是便要出很大的尺寸,所以選擇了這個相若SR合金的尺寸來簽约!)
mpp025 發表於 19-7-2016 04:42 PM
忘記了講!BU説它的可變形17號是授權產品,但簽約的尺寸是上文所說的!(因為有人問為何BU選擇這個尺 ...

SR個尺寸吾錯,易於收藏
Nice!
I have the normal version, awesome proportion and quality, I just don't like the hand design that the fingers can not form a "real" fist.