Toysdaily 玩具日報

查看: 26657|回復: 27

[玩具報告] Moshow 1/72 AILE MECHA WARRIOR (METAL BUILD PLUS)

之前在YOUTUBE已經見過玩評, 大陸及日本都有人話唔錯, 3月定而家先收貨.

外盒, 仲有運輸箱, 盒野係好重.

內盒BOXART.

內吸塑包裝, 發泡膠超厚, 因為主體超重.

什麼PARTS都齊, 鎗, 短刀, 劍, 盾, 金屬大刀(真金屬)

把金屬好重, 各關節好緊(個人覺得較緊)

上色一流, 無咩特別出介, 重有水貼, 正到唔知講咩好.

重有燈著, 唔得你死.

各關節手及腳有連動PARTS.

燈部份十分之光, 電池在架上, 如果落架後不能著燈.

眼及頭上小梯型都有燈.

背後4個引擎及機械人背逝都有燈, 好光.

同ROBOT魂比教, 因為1/72, 是比較大隻.

買呢隻因為本身都想買PG 版, 但無時間砌, 呢隻完成品真係VERY GOOD.

以7百幾蚊來講, 我覺得已經超水準, 哩隻無訂, 但有訂佢下一00Q....{:1_223:}
請問Ching在那裡訂?
我見到實物後好正,上星期先訂,貴咗幾拾蚊,同埋今個月尾先收貨
可變戰士 發表於 17-7-2016 03:23 PM
以7百幾蚊來講, 我覺得已經超水準, 哩隻無訂, 但有訂佢下一00Q....

00Q我都定左...........:shy:
tb123 發表於 17-7-2016 08:26 PM
請問Ching在那裡訂?

淘反來架................:shy:
馬仔 發表於 17-7-2016 10:57 PM
淘反來架................

我訂左呢隻同00Q, 都未有得攞貨, 聽講會出00 trans-am。
草根雜品 發表於 18-7-2016 02:21 PM
我訂左呢隻同00Q, 都未有得攞貨, 聽講會出00 trans-am。

00 trans-am 係另一間廠出(應該係之前翻聖衣個間)
黎緊會派7劍先
之後應該會出紅色7劍, 普通00 同00 trans-am, 基本上係全部係照COPY MB

而MOSHOW下隻會係1/72暴風同1/100 00Q
初回限定!! 發表於 18-7-2016 03:09 PM
00 trans-am 係另一間廠出(應該係之前翻聖衣個間)
黎緊會派7劍先
之後應該會出紅色7劍, 普通00 同00 tr ...

係窩,我訂係7劍,將00Q及7劍掉亂左,{:3_142:}
草根雜品 發表於 18-7-2016 03:27 PM
係窩,我訂係7劍,將00Q及7劍掉亂左,

MOSHOW隻00Q新模黎, 加上隻突擊又出得唔錯, 其實訂得過
反而MC隻7劍...我真係唔敢講到時派貨QC會係點...
初回限定!! 發表於 18-7-2016 03:36 PM
MOSHOW隻00Q新模黎, 加上隻突擊又出得唔錯, 其實訂得過

其實我反而期待隻暴風高達, 因為實在好少見有出成品。
初回限定!! 發表於 18-7-2016 03:36 PM

無錯,隻7劍根本唔知會整成點,呢隻唔係有人出過post話正,我都唔夠疆買。
初回限定!! 發表於 18-7-2016 03:09 PM
黎緊會派7劍先
之後應該會出紅色7劍, 普通00 同00 tr ...

Ching 有00 trans-am既圖睇下?
saihttam 發表於 18-7-2016 07:43 PM
Ching 有00 trans-am既圖睇下?

未有
間廠只係講有咁既計劃
你可以上網搵搵MC7劍望下先
謝謝樓主的分享!這個需然是沒有受權的產品,但製作及設計也很好呢!