Toysdaily 玩具日報

查看: 14702|回復: 15

[活動展覽] 超震撼 ! [ SEVEN ] @ 香港玩具節 Hong Kong Toy Festival

超震撼 !  [ SEVEN ] @ 香港玩具節 Hong Kong Toy Festival

各位朋友,
呢個星期五, 六, 日, SEVEN 會喺九龍灣國展貿中心會場帶比大家 7 種震撼 !!!!!!!
記住要來參觀及預訂呀!

Thank you!
明天 還有重點 第四擊 !!! 請密切留意 !!

....

明天 還有重點 第四擊 !!! 請密切留意 !!

我看到織田家的家徽了
See you there.  :)
意思係震撼大劈價?
吾覺有咩震撼。。
仲出Ironman產品,連龍頭大佬既Ironman產品都開始無咩人理!

是....信長!!?哪一組?
肯定係信長黎,之前已收到風會出
elliottlai 發表於 15-7-2016 02:35 AM
肯定係信長黎,之前已收到風會出

實物完全不像POSTCARD裡的大人物, 一身甲的造功也不及DID個件, 失望:42:
bigtomm 發表於 16-7-2016 08:43 AM
實物完全不像POSTCARD裡的大人物, 一身甲的造功也不及DID個件, 失望

請問有相嗎????????

Too bad I can't go :(
bigtomm 發表於 16-7-2016 08:43 AM
實物完全不像POSTCARD裡的大人物, 一身甲的造功也不及DID個件, 失望

我覺得好唔錯。其實你自己有無did果套架?係 did 果套係好精細 但整個figure比例差 頭醜 近不可動 超易爛
如果要鬥合金成份同精考 HT 出都比不上 did 。但did 那套在其他方面是不夠格的 利申有信長及伊達
keishu 發表於 16-7-2016 01:26 PM
我覺得好唔錯。其實你自己有無did果套架?係 did 果套係好精細 但整個figure比例差 頭醜 近不可動 超易爛

我有DD信長和秀吉 (還有陳年日本牌子的信長).
DD公仔比例唔差 頭都唔算醜 果年DID係咁水準 行貨齋頭要60定65
公仔可以舉刀, 坐低, 已達我基本要求
試過跌落桌幾次, 慶幸頂帽未壞
到現在, 整體無穿無壊.

大家都係信長, 好難唔比較.

想起來 原來AI隻新信長其實外表幾似日本仔個隻, 加多塊面具就更近.

師兄 如果你跌過几次都無爛真係超好彩 我個信長全新一開巳爛左頂帽 伊逹一開巳爛左背隻個金屬扣 我有兩個朋友 一個把刀一開巳爛(不過DID當年幫佢換) 另一個跌一下 甲同劍都碎左
講套甲就一定係DID靚 但佢可動真係唔得 頭係果個年代可能OK 但一定唔夠而家呢只靚

我估我地既PRIORITY都唔係几同 我比較注動整體質素 多過只睇甲 當然DID呢套係一定會KEEP 有平會KEEP住入 但我唔會話ACI呢只我好失望咁LAW~ 因為都預左而家個成本做唔返當年咁勁既手工甲了