Toysdaily 玩具日報

查看: 10064|回復: 15

[個人收藏] ■局地型高達■ HG 高達 THE ORIGIN RX-78-01[N]

■局地型高達■ HG 高達 THE ORIGIN RX-78-01[N]

「HG THE ORIGIN」系列首台高達型登場!本機是後來成為陸戰型高達及水中型高達雛形的機體,重現了聯繫後繼機的各部位特徵設計。

分件方式很聰明,有點兒可惜是這個設計,腳部的風琴摺部分需要上色。近乎沒有夾口 ,相信這會成為將來聯邦軍機體的原點!

http://gundamatefsf.blogspot.hk/2016/07/hg-origin-rx-78-01n.html

張貼者: Gundam EFSF於 下午

為咗減少分件數,將脚掌裝甲同小腿吡成一件過,令成品同設定相差什遠,gto系列最差既一隻
even this Gundam...

nice shoting:shy:
好快手!

不過腳部的風琴摺真係估佢唔到, 今時今日冇理由唔分件, 而且應該係要可動....
[quote]eddiem249
戴鏡高達........................局買高達?:36:
sniperxp 發表於 9-7-2016 09:23 PM
好快手!

不過腳部的風琴摺真係估佢唔到, 今時今日冇理由唔分件, 而且應該係要可動....

我仲期望過JJ v分件。。。。
眼鏡嘛黑色個身紅色又變馬莎專用了
開賣前個個唱淡呢隻高,結果今日去某大模型店只賣剩一盒比我買埋,你斑友丫:he:
kamitodemo 發表於 15-7-2016 10:31 PM
開賣前個個唱淡呢隻高,結果今日去某大模型店只賣剩一盒比我買埋,你斑友丫

我見福姑係咁減, 好難相信呢件好賣LAW
bigtomm 發表於 18-7-2016 04:58 AM
我見福姑係咁減, 好難相信呢件好賣LAW

區區唔同行程,買大魔丫Rx110入元朗,但隻新高唔易買,EvA元朗好難買,MK成街係
仲有Gnx旺角可以賣2星期先賣完,好多鋪即日賣曬,我買高達成日4區走,好似呢隻高,再販率好低,而家市區平我即時買隻
98 in cat shop.......................:die:
早買早享受,唔趕住砌嘅咪等遲D平平地先入手囉:78: