Toysdaily 玩具日報

查看: 17926|回復: 27

[分享討論] 又一玩具店結業。

不知是否舊聞。。
位於太子港鐵站,警察局附近的。。。
太子。玩具。模型。中心
於7月31日光榮結業,全店除了聖鬥士黃金魂之類八折,其他半價。。
不過今所見好物不算多。。。

間野好耐歷史,不過太迫唔係咁好行,d野都唔平
nobita16 發表於 6-7-2016 07:43 PM
間野好耐歷史,不過太迫唔係咁好行,d野都唔平

半價OK D..
不過今日只買了兩盒模型車..

不知何解,相簿一排轉不到相..:$
係咪旺角差館側面條街?早排行過見到,仲想呢間玩具店好耐,自己小時已經有,應該起碼三十幾年以上、接近四十年………

師兄正確,是旺角差館側面條街那間,但曆史是否悠久,便不清楚了!  發表於 7-7-2016 09:01 PM
呢間玩具鋪係個老細要退休班仔女唔肯接手所以唔做定係頂唔住D貴租先至玩完呀?:78:
rainmaker313 發表於 6-7-2016 10:34 PM
呢間玩具鋪係個老細要退休班仔女唔肯接手所以唔做定係頂唔住D貴租先至玩完呀?

無問..只見店外貼光榮結業..
不如閣下去一去研究下...
以前係"黃滿記",規模同興記差唔多,有氣槍、模型、超合金.....後尾轉手 改名 直到現在。
改名後早期都重跟得同市場好貼,有新產品玩具,佢都第一時間有,但近十年就開始同玩具市場脫節,新產品越來越少。

好嘢!! 終於有Ching記得"黃滿記" 我仲想回覆!! 同期隔鄰是"模型店"。  發表於 9-7-2016 02:55 PM
HighLamb 發表於 6-7-2016 11:52 PM
以前係"黃滿記",規模同興記差唔多,有氣槍、模型、超合金.....後尾轉手 改名 直到現在。
改名後早期都重 ...

呢D老店論價錢同市場脫節,新返貨品又唔夠旺角,深水埗嘅玩具模型店更快更多,又真係幾難做得住嘅:78:
最大問題係佢好多野都貴旺角兩成,當自已係玩具反斗城?
我小時候都經常去(得個望字, 冇錢買), 仲有去三和, 兆利隆,千里達,八達, 環球......諗起都好回味。
新款野少 賣舊款貨品 價格又離地 店主年紀大與時脫節 根本完全失去市場競爭力...
點夠煙和皆做 結業好合理
有冇師兄有留意有冇超時空要塞既模型買?:unhappy:
只可說昨日所見,高達MG都吾見。。好野無乜架喇
manaka 發表於 7-7-2016 02:59 PM
有冇師兄有留意有冇超時空要塞既模型買?

只可說昨日所見,MG高達都吾見。。好野無乜..
不過有心尋寶就趁早..因為見D貨放得都好亂,可能有些好野唔知亂放到那裡都唔定..
在場最多是戰隊拉打的武器,變身器DX...小朋友玩具...扭蛋都有些..
hompage 發表於 7-7-2016 05:57 PM
只可說昨日所見,MG高達都吾見。。好野無乜..
不過有心尋寶就趁早..因為見D貨放得都好亂,可能有些好野唔 ...

唔該師兄,睇下趁呢幾日去望望
不過真係香港地模型店買少見少...