Toysdaily 玩具日報

查看: 9402|回復: 20

[玩具攝影] (#來得很晚很晚系列) shf CAP - civil war ver.

好似之前未過美玩區開po (一直都係po 高逹)。
好,呢區第一po就係你, shf CAP - civil war ver.

今次既cap 最大賣點應係3d print 既頭,其實係好過上次既,不過可以再好d (你睇下星戰果d。。。)

同孩記�ms 比shf 另一出色既地方應該係拎盾牌既小配件, 個動作真係無得輸:)

Captain 既名句 “I can do this the whole day“

古迦雙飛踼

"Hey, look at that, super hero landing~HAHAHA"

無頭盔既頭雕,當然同ht無得比啦。但係算係同比例目前最好既。其實呢盒跟既兩個頭都唔錯,所以毫不猶疑-直接將佢放係aou版既身上!
雖然係電影睇aou 同 civil war 既造型好似,但係係shf 既身上,係完全兩回事。civil war既cap 係重新模既,真係兼用可就係肩甲同護膝

結論: 呢隻有買貴無買錯

呢隻嘢係對眼差啲,其他都幾唔錯!

對眼好似畫左眼線咁,有啲唔自然。始終覺得aou版型啲
有時我真係覺得預期咗佢出真人樣出得唔好,我寧願佢卡通化咗佢好過,可能仲順眼啲!
其實個樣都ok,overall 都好正!
樓主評價中肯
但不認到ht是指標,佢都唔係個個掂喇:p
話說回來,今天要讚笨大,差不多是全新模製作,已比其他廠有誠意,更合比例(如頭頸大小),雖然都超過七頭身,遠遠睇個面相已經不是大問題,感覺像真,太細,下下要closeup都只是難為自己,純個人意見、各有追求目標,各執一詞,大家爭抝其實找不到答案,倒不如開心玩玩具吧
pnchan 發表於 3-7-2016 11:48 PM
呢隻嘢係對眼差啲,其他都幾唔錯!

其實,只要拉遠少少就巳經ok 架啦,太近既梗係核突啦 (我都覺得係{:2_241:})
stockholder 發表於 4-7-2016 12:07 AM
對眼好似畫左眼線咁,有啲唔自然。始終覺得aou版型啲

嗯,只能話各花入各眼,aou 個樣卡通得滯我唔係十分buy{:2_252:}
pnchan 發表於 4-7-2016 12:44 AM
有時我真係覺得預期咗佢出真人樣出得唔好,我寧願佢卡通化咗佢好過,可能仲順眼啲!

咁要睇下佢卡通到咩程度,如果搞到好似甘小文漫畫咁既我無問題 !lol
sixstarlegacy 發表於 4-7-2016 11:52 AM
其實個樣都ok,overall 都好正!

英雄所見略同!!!!
交叉人 發表於 4-7-2016 12:28 PM
樓主評價中肯
但不認到ht是指標,佢都唔係個個掂喇
話說回來,今天要讚笨大,差不多是全新模製作,已比 ...

師兄係我講得唔清楚,人頭頭雕overall qc 最好梗係ht。shf同ht係兩個level,只係我一箱情願
adison_mok 發表於 4-7-2016 07:29 PM
師兄係我講得唔清楚,人頭頭雕overall qc 最好梗係ht。shf同ht係兩個level,只係我一箱情願

言重了,我開下玩笑,請別見怪
最主要是想帶出大家開心玩下算,為左呢個巨腸,峰煙四起,學下CHING玩下開心下好過吧
隻46都做得好出色,不過拉出關節好多,要費一點心思調整,我就玩得很快樂了CHEERS
玩玩具最緊要開心,似唔似都其實好主觀,但今次愛國隊長我算收貨啦,但期望下次再上色再detail多少少就perfect池啦!
NICE PHOTOS!! GOOD JOB!!
交叉人 發表於 4-7-2016 07:49 PM
言重了,我開下玩笑,請別見怪
最主要是想帶出大家開心玩下算,為左呢個巨腸,峰煙四起,學下CHING玩下 ...

其實幾舊水買件玩具,我完全睇唔出有咩理由要嘈,唔鐘意咪算囉{:2_243:}
以事論事,我覺得隊長係好玩過鋼問,淨係個盾巳經好好玩!