Toysdaily 玩具日報

查看: 18492|回復: 29

[活動展覽] Hottoys at ACGHK 2016 News

世界頂級珍藏人偶品牌Hot Toys將連續13年假香港動漫電玩節舉行大型高端珍藏人偶展覽!今年,Hot Toys載譽歸來全力策動「STAR WARS」及「MARVEL」大型展覽,展位陣容將如上年般準備了28個展覽攤位 (約2700平方尺),屆時場內將劃分成三個區域,包括STAR WARS、MARVEL和購物專區。各區主題旗幟鮮明,並融合了強烈的電影視覺效果設計,矚目全城,絕對是年度盛事,會場焦點!

全球星球大戰粉絲熱烈期待的鉅獻《星球大戰: 原力覺醒》於上年12月上映後,成功掀起了原力覺醒的絕強熱浪及擁躉們空前熱烈的迴響,讓星戰熱潮繼續蔓延,星戰系列首部真人外傳電影《俠盜一號:星球大戰外傳》(Rogue One: A Star Wars Story) 將於今年12月15日上映,Hot Toys十分榮幸獲得迪士尼全力支持,搶先電影上映前從美國空運3套帝國軍及3套反帝國軍電影戲服作全亞洲首次展出,包括: 由宇宙最強甄子丹先生所飾演的Chirrut、中國著名導演及演員姜文所飾演的Baze、女主角Jyn、帝國軍首領Krennic及2套帝國軍Death Trooper所穿過的電影戲服,一一浩蕩駕臨Hot Toys展位,讓星戰迷有機會獨家率先近距離欣賞最新電影戲服。Hot Toys更憑藉一貫高度細緻的巧手工藝以及還原度極高的物料、結構與高質感塗裝技術,首度打造兩組大型《星球大戰》電影載具珍藏品作展出,包括: 1:6比例帝國陸軍中的大型陸地載具 ─ AT-ST (全地域裝甲載具) 及女主角Rey所駕駛的1:6比例沙漠載具 ─ Speeder (懸浮車),每項細節做工及還原度都力臻完美,讓電影造型足本呈現,欣賞指數滿分。

另一邊廂的MARVEL展區陣容同樣強勁,將展出由迪士尼全力支持,從美國空運而來4套本年度MARVEL最賣座電影 ─《美國隊長3: 英雄內戰》原版主角戲服,包括主角「美國隊長」基斯·伊雲斯、「黑寡婦」史嘉莉·祖安遜、「鷹眼」謝洛美·維納及「紅女巫」伊莉莎伯·奧森所穿過的精良戲服,絕對不能錯過。而Hot Toys製作團隊將以1:6比例精心還原電影中鐵甲奇俠與美國隊長陣營於德國機場英雄內戰一幕,超迫真打造7尺巨型Giant-Man雕像連同讓人血脈沸騰的兩大陣營1:6比例珍藏人偶所組成的英雄內戰電影場景,整體陣容細緻迫真,鉅細靡遺地重現電影中最緊張刺激的一幕,保證充滿驚喜。此外, MARVEL本年另一重頭鉅獻《奇異博士》將於今年10月27日上映,Hot Toys 亦搶先電影上映前特別製作展出全球首次現身,由班尼狄·甘巴貝治 (Benedict Cumberbatch) 飾演的奇異博士原大雕像及其電影相關珍藏人偶,MARVEL和甘巴貝治粉絲萬勿錯過!還有更多STAR WARS及 MARVEL最新1:6 比例珍藏、Cosbaby 及Artist Mix Figures designed by TOUMA 系列等新作,亦會同步於場內展出。

除了精彩的展品外,令人偶粉絲每年都絕不錯過的Hot Toys動漫期間限定及即場預訂特別版人偶亦已準備就緒,當中更包括一系列必買之選!Hot Toys 粉絲萬勿錯過! 現場購物專區亦備有各式各樣的Hot Toys自家創作COSBABY迷你珍藏人偶系列電影精品,粉絲們可盡享購物樂趣!
唔知會唔會有suicide squad d figure 睇下? (雖然係DC)
無透露出什麼,不過,仲有無師兄排會場限定呢?
唔係無DC掛?shit
佢依家D 會場限定都係網上抽 之後定時入去比訂 , 果時抽中但叫我返工時間入去排... (係要專登買飛由門口排返入去)
我真係踩佢有味...
CIVIL WAR 機場大戰會唔會有SPIDY呢

好想睇下DR. STRANGE出成點
已經有一年無咁抽佢地所謂既限定野啦, 又要指定日子, 時間, 真係唔好煩我啦, 我地港人好多野做架,
跟你發達就唔同.....:Q
上年兩次限定都炒唔起,唔好再攪呢D限定五百隻,一千隻,正正經經造好D figure同個show啦!diecast 4-7 就考慮,其他就唔係駛客氣. 不過好似隻mk 3咁就免了!
puchi 發表於 30-6-2016 04:33 PM
CIVIL WAR 機場大戰會唔會有SPIDY呢

好想睇下DR. STRANGE出成點

ching, 奇異博士係原大雕像,不是1�6
Stormtrooper-HK 發表於 30-6-2016 04:50 PM
已經有一年無咁抽佢地所謂既限定野啦, 又要指定日子, 時間, 真係唔好煩我啦, 我地港人好多野做架,
跟你發 ...

會場限定版限時間進埸真係幾煩。寧願等普版開訂。限量版就可以上SB俾$等通知取貨。
特別版唔難估,應該都係少改或轉色版,Iron Man 3 Mark ??, Star Wars Han Solo 白兵, Finn 白兵, Batman 1966 TV版.......!
可能今年我冇隻中……:75:
冇錯,超期待,摩呵無量!!!:help:
只聽見馬生話拍版落實……………但之後又冇晒聲氣
買買買 發表於 30-6-2016 05:32 PM
ching, 奇異博士係原大雕像,不是1�6

此外, MARVEL本年另一重頭鉅獻《奇異博士》將於今年10月27日上映,Hot Toys 亦搶先電影上映前特別製作展出全球首次現身,由班尼狄·甘巴貝治 (Benedict Cumberbatch) 飾演的奇異博士原大雕像及其電影相關珍藏人偶,MARVEL和甘巴貝治粉絲萬勿錯過!
估計限定可能係Finn白兵,或者係美國隊長三人物,便服冬兵或者蜘蛛俠??