Toysdaily 玩具日報

查看: 9909|回復: 16

[玩具報告] [DC Collectibles]Reverse Flash & Black Canary

今次介紹兩隻[DC Collectibles]

[DC Collectibles]黃色閃電Reverse Flash

新既tv系列又出啦我買左兩隻,第一隻介紹係tv[The Flash]第一季bsoo級奸角Reverse Flash(逆閃電),
我自己本身只識閃電俠因為細個睇有線套卡通版正義聯盟,閃電俠故事人物唔多識,都係睇tv先應識,
逆閃電我只講小小唔詳細介紹,逆閃電係未來回到過去既人.目標為制造未成為英雄既閃電俠,
佢最後就想打敗閃電俠結果大家都估計到,第二季既事有機會再講因為太長難以介紹.

新既DC Collectibles tv系列改良左好多,先講盒則面舊版會係用[真人照]現在改用[玩具照],公仔黃色為主個身[心口]
標誌則面有特出既[電紋],佢手腳比例做得好過閃電俠,頭雕直頭完美.....我覺得,唔會帶頭盔影響個樣玩家應到個演員,
頭可動陏得順左,手陏得差唔多,換手方改左唔用[圓球]改用[直入式]方便唔洗吃力更換,右手有帶[介指],手唔
試哂啦只試每邊試一隻,佢有7隻手換,佢有個[吸收力量器]後面坑位要同個心口閃電標誌合埋就唔會甩,佢腰部向前唔明

顯彎到,向後比較明顯,腳好過閃電俠唔會一開盒有[八字腳]都陏得幾好,下隻會介紹Black Canary

[DC Collectibles]Black Canary
tv系列介紹完逆閃電現再到Black Canary(黑金絲雀),黑金絲雀在tv劇Arrow(綠箭俠)的角色一開始我當佢係女主角但女主角定位好亂,
黑金絲雀成為英雄都係因佢妹妹Sarah Lance,黑金絲雀人間名叫Katie Cassidy.
我睇左幾季佢行為比我感覺只能用[好煩]形容,我自己唔多中意尼個角色,Black Canary造型係跟佢妹妹Sarah Lance(個英雄名Canary),
佢有支警棍做武器應該受警察父親影響,佢最新個季已經死左聽講閃電俠會有類似閃點件,Black Canary有機會回歸.

玩具方面佢同逆閃電係同期玩具有d位唔多講可以參考之前介紹既逆閃電,個盒同逆閃電一樣變化,
公仔Black Canary同Canary比比較有好多變化地方,頭係長頭髮都無影響陏動因為改進用軟膠,頭雕整得好左,
佢武器係支警棍唔用時可以放係腰部,個[羅友位]都有影響下身活動,佢比例正常個之前隻Canary,
佢有4隻手型更換,今次DC Collectibles仲出左個[綠箭俠2.0]我無買因有隻舊版,
有就算唔追素體加上唔係新造型無興趣,我尼種窮玩家追得幾多呀量力而為算啦.佢尼兩隻有好大進步比都我驚喜

逆閃衰在對眼唔係紅色,要自己油
greendayaryin 發表於 29-6-2016 09:54 AM
逆閃衰在對眼唔係紅色,要自己油

其實有出紅眼版, 不過係"amazon exclusive" (要連blu ray買), 而且無配件
我成日形住flash/ RF會再出, 所以今次都無買. 但我覺得外型上RF比flash要好.

black canary就有買. 某程度因為佢已經死了, 唔怕有新造型~~
不過有時都覺得figure出得太慢, 好多時figure公佈了, 都未出主角已經換了新衫(好似arrow)
jeffloh 發表於 29-6-2016 10:08 AM
我成日形住flash/ RF會再出, 所以今次都無買. 但我覺得外型上RF比flash要好.

black canary就有買. 某程 ...

Reverse Flash再出應該機會好細,佢tv造型唔會有好大變化
,多數只有主角因為造型變先再出玩具.黎緊Flash同綠箭俠出孖裝新造型玩具
hkh1993 發表於 2-7-2016 08:57 PM
Reverse Flash再出應該機會好細,佢tv造型唔會有好大變化
,多數只有主角因為造型變先再出玩具.黎緊Flash ...

正路reverse flash唔會有新衫, 因為佢係未來黎, 唔似flash咁一路成長一路"upgrade", 不過我覺得有機會出2-pack/ 跟真人頭所以無買呢隻. 始終自己主要儲batman figure, 其他角色就有緣先買.
話時話the flash係咪會換wally上場擔正:!
edmondphk 發表於 4-7-2016 02:40 PM
話時話the flash係咪會換wally上場擔正

好似無講實, 不過會有"馬份" Tom Felton 加入做鑑證科人員.
hkh1993 發表於 2-7-2016 08:57 PM
,多數只有主角因為造型變先再出玩具.黎緊Flash ...

幾時會出丫ching
jeffloh 發表於 29-6-2016 10:03 AM
其實有出紅眼版, 不過係"amazon exclusive" (要連blu ray買), 而且無配件

泰國都見到有紅眼版,賣1900泰銖(420港幣左右)跟套有中文字幕dvd
mogibo 發表於 5-7-2016 11:29 AM
泰國都見到有紅眼版,賣1900泰銖(420港幣左右)跟套有中文字幕

如果買都amazon訂算, 我見60幾蚊美金.  

Flash如果無記錯好似係10月出
Nice sharing. :!
edmondphk 發表於 4-7-2016 02:40 PM
話時話the flash係咪會換wally上場擔正

kid flash出現了~~