Toysdaily 玩具日報

查看: 8991|回復: 15

[玩具攝影] ++ DDP鳳凰座一輝 家傳奧義 鳳翼天翔 (14P) ++

先上圖,后總結:51:

參照人物設定圖

精神攻擊 鳳凰幻魔拳

擋格無用!

燃燒吧,不死鳥的小宇宙

最大奧義 鳳翼天翔!

先看看特效,蠻不錯

人偶、特效之融合

動畫的鳳翼天翔都是雙拳出擊的樣子

加個漫畫濾鏡,全部效果手機搞掂

將上面兩張圖拼起來做成GIF

總結:
1 頭雕略帶稚氣,但尚可接受,比星矢好太多了
2 頭盔天線易掉件,天線上紅色的位置易掉漆,小心
3 肩甲,只能上下擺動,大大局限了手部可擺的位置…假設要擺一個向正前方擊拳的pose,你會發現肩甲會被頂到很高,很不自然
4 大胸甲雖美觀,但局限了手部放在身前的位置
5 腰帶扣沒塗黑
6 特效件有點鬆,但還是要讚一个
7 鳳尾硬塑料,幾乎沒可動性,失望
8 后裙甲不可動,差評
9 頭盔難組,換頭雕麻煩
10 性價比不高,DDP老毛病

多謝收看,歡迎交流:77:
多謝分享⋯⋯⋯⋯
Thanks for your sharing and report!
不過點都要買的!

多謝分享, but i will not buy it. the quality.............:72:
正,呢隻我都有入...
不過有個疑問就係一輝後面D頭髮點解咁長...
小堅 發表於 29-6-2016 01:13 AM
正,呢隻我都有入...
不過有個疑問就係一輝後面D頭髮點解咁長...

安全帽聖衣頭髮係o甘長, 著新生聖衣先變o左短頭髮, 希望無記錯:(
師兄好野 咁你正面出拳 肩甲無樹起 雙拳合起 即是做了手腳?...
幅gif圖係幾靚!!
多謝分享,就咁睇一輝都跟得到官圖喎,黃金是一個坑,一隻比一隻貴
KingwaiKing 發表於 29-6-2016 05:18 AM
師兄好野 咁你正面出拳 肩甲無樹起 雙拳合起 即是做了手腳?...

你懂的
:DD

字數字數
其實我覺得 d 個系列都唔係好差 ja ... 睇大家 d report 時既感覺。:handshake:
ps 我有買 ... 但未開 ... :die:
咁你快d開 我果隻開口頭 頭發d油油到去咀度 好彩挑得甩...
Nice sharing. :51::51:
估唔到呢隻一輝又出得幾好,特別是出鳳翼天翔那張相(無頭盔那張)真係好有型好有動感,至於腰帶扣沒塗黑呢點,師兄唔提就真係唔覺,總之先多謝師兄的好圖!
這樣價錢, 食玩質素....笨大咪玩喇!~:blame: