Toysdaily 玩具日報

查看: 12160|回復: 28

[玩具攝影] 聖鬥士星矢30周年展 之 嘆息!

期待已久的 聖鬥士星矢30周年展,終於可以親身到秋葉原見證及參與!
無論展覽當中或前後,都入了不少紀念品,在此選了數件分享一下!
http://saintseiya-ten.jp/

女神のもとへ !

聖衣神話 天馬座星矢 初期青銅聖衣 Original Color Edition

聖衣神話EX 雙魚座 阿布羅迪 黃金聖衣 Original Color Edition

聖衣神話EX 射手座 艾洛斯 黃金聖衣 Original Color Edition

聖鬥士星矢30周年展」之嘆息! Saint Seiya Ten Exclamation!

場刊

畫集

Clear File,中間果張的閃爍效果幾靚,做得唔錯∼

T-Shirt

黃金聖衣箱 革名刺 小型皮包

襟章. 一抽就中至喜歡的 城戶沙織∼

今次展覽眾多會場限定品之中,我最喜歡的是這個!
聖鬥士星矢 × 九谷燒 箸置き 12種1セット

秋葉原街道 滿佈 聖鬥士星矢30周年展 宣傳海報,都幾好feel~

「聖鬥士星矢30周年展」簡介

入場券. 同期亦與內子前往了六本木參觀 美少女戰士展.  http://www.roppongihills.com/tcv/jp/sailormoon/

秋葉原 UDX 會場

排隊...

及攞聖衣神話購入券...

進場 ~

有好些展覽品〈例如原畫〉是不准影相的,只能影到以下一些相片...

1:1 射手座 黃金聖衣

1:1 天秤座 黃金聖衣

你哋睇見嗎?你哋感覺到嗎?石破天驚、震撼宇宙!地上最強之黃金十二人集結!

射手座 神聖衣

D.D. Panoramation 場景

T-Shirt, 甚為趕客的設計...

聖鬥士星矢 × 九谷燒 大皿,不過現場未有現貨,只供預訂! 個價位靚到呢...

可以親身見證及參與 此可一不可再的盛事,真的很開心!
尤其是可以親眼見到 車田正美、荒木伸吾、姬野美智的真跡,真的大開眼界!

謝謝觀賞!

Nice sharing. :handshake:
NICE PHOTO!!!!!:D
謝謝分享,無得去,睇相體驗下
好厲害喔...
居然排的到三隻都買到...
這樣你不是至少去了兩次?
雙魚射手不同天發售
d t shirt 除左呢件,其他都真係......好有design:(
woo 。。。。正宗架妹。。。。:(
正相,謝謝!!!!!!!:shy:
Thanks for sharing!!!:handshake:
謝謝分享,好想去喔
want the OCE, too bad only in japan
OCE人馬真係好靚! Good Job Ching!
隻碟108000。。。。。。。
OCE 雙魚真係好靚