Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: ChrisLamXYZ

[分享討論] I'm not the flash

ChrisLamXYZ 發表於 28-6-2016 03:18 PM
但普通觀眾就會覺得亂,尤其唔熟悉個世界觀; 如果電視同電影都睇就產生問題!好似Flash用另一個演員做, ...

我又咁睇, 講真正常來說睇之前都要做少少research先得嘛~ 等於007幾集就換一次人但觀眾唔會因為唔同人做就唔知人邊個先係007. 就等於一個演員同時有幾套電影上映, 都唔會令人混淆. ie唔會有人睇完prometheus去問點解magneto會做o左人造人David~

其實有比較都好正常呀, 等於依家都一直有人比例邊個年代的batman好d, 有討論都係好事呀~~
我自己都好喜歡TV版barry, 不過都期待電影版會係點, 暫時又唔會講邊個好d咁啦~
jeffloh 發表於 28-6-2016 03:47 PM
我又咁睇, 講真正常來說睇之前都要做少少research先得嘛~ 等於007幾集就換一次人但觀眾唔會因為唔同人做 ...

就係有, 唔係個個都research後先睇; 尤其女觀眾:DD 你唔講都唔知David同Magneto係同一演員, 有時印象唔深刻就會忘記!

好似侏羅紀, 我都只記得叫gotg男角><

唔同年代比較又唔同, 時間隔&#21655;無重疊, 遲d兩者可能同時間出現觀眾眼前; 邊個做得好到時電影戲份多&#21655;就會討論, 亦容易混淆兩個同一樣的角色.

始終TV劇睇收視, 普通觀眾放棄電視鍾情電影的話; 就無人投資然後腰斬. 不過綠箭都爛爛地, 但仲未完結><美國觀眾定美漫堅粉絲好捧場?
So blur. :p:p:p
唔知幾時先出埋ZOOM:cool:

其實好易, 基本上用返RF換個頭, 成隻油黑色就OK~ XD

可用逆閃電改,啞黑+紅; 筆地封口!

TV zoom唔&#21946;全黑衫,&#21946;暗瘀紅; 比Flash顏色更深沉。
jeffloh 發表於 28-6-2016 11:36 AM
Season 3第一集就係叫Flashpoint. 不過好明顯唔會跟足漫畫了 (因為唔會有batman)
我自己估一開始barry發 ...

早2年睇過flashpoint paradox動畫, 我覺得幾好睇.
希望the flash season 3 可以keep住個質素, 因為睇arrow season 4已經覺得唔太吸引. flash season 2都有少少跌watt 但都仲接受到
Firewalker27 發表於 29-6-2016 03:21 PM
早2年睇過flashpoint paradox動畫, 我覺得幾好睇.
希望the flash season 3 可以keep住個質素, 因為睇arr ...

ARROW根本睇完S2已經可以棄
:ar: d人死完又返生又死又鬧交無限loop