Toysdaily 玩具日報

查看: 9972|回復: 18

[玩具攝影] 回歸原點番外篇: Azone Black Raven Lilia 1/12 與日常雜攝

今次SHARING既主角係AZONE 既 Black Raven Lilia 1/12 系列
由製娃經驗豐富AZONE 負責, 將旗下其中一個十分受歡迎的1/3 50cm 的LILIA系列 1/12化

因為有之前 ASSAULT LILY 經驗, 素體選用了新開發的2.0(?) VERSION,
手肘同FIGMA 同規格既款式, 所以之前的毛病巳改善了
只有上臂比不上FIGMA 的2.0, 整體上都好完美 (笑)
加上素體有特別設計過, 加上衣服後都唔會好擁腫
所以可玩性真的很高
唯一比較不好既係足 JOINT有點弱, 比較難平衝同好易甩

好了, 開始今次既SHARING 吧(笑)

因為要坑大家更多錢 (無誤), 所以AZONE好貼心咁出了兩款的BLACK RAVEN
由於我沒有免疫力, 所以就唔小心帶了 依文(リ⑧ャ 左) 同 銀華 (ヰ⑦ロ 右)回家了 (苦笑)

由於係1/12, 所以FIGMA的配件都可以用得番
喵(笑)

換衣服時間(笑)

由AZONE自己出衣服俾自家女兒, 真的好合身

便服裝

女僕裝

(有點似ALICE IN THE WONDERLAND)

夏天 ONE -PIECE

戴上頸帶

友人送的TRUMPET
SIZE完美 :D

之前買了這喵裝俾神姬, 但SIZE差D,
而家用番o係本家M SIZE BODY, 真的好FIT (笑)

水手服

二人合照 FEAT 森之妖精

最後, 再附上之前的日常雜攝吧(笑)

笨大的囡囡真的出得愈黎愈好,
珊璞真的出得好好

氣傳轉身!

久違了的神大人

樂器形神姬

神姬也可穿之前AZONE的衣服

神衣 傻巴

劍士形神姬

啊琳

樂園傻巴

水鳥們

白子黑子

THANK YOU FOR YOUR WATCHING:64::64:
你的支持 我的動力:64::64:

詳細SHARING 在的BLOG:64:
http://xenonpan.blogspot.hk/

影得好正,thx for sharing {:1_377:}

這才是幼女應有的姿態嘛~~~~{:2_268:}
Nice sharing. :77:
嘛,呢系列都幾好甘,找一隻試下先~~~{:1_231:}
Thx sharing{:1_205:}

大大對幼女似乎好有興趣(笑)
Vince 發表於 26-6-2016 05:06 PM
影得好正,thx for sharing

THANK YOU FOR YOUR SUPPORT:64:
多謝支持 & 錯愛:64:
deaiglex 發表於 26-6-2016 05:22 PM
這才是幼女應有的姿態嘛~~~~

就是呢{:2_268:}
不過她應該不是幼女吧{:2_249:}

THANK YOU FOR YOUR SUPPORT:64:
小小玩具迷 發表於 27-6-2016 01:03 PM
嘛,呢系列都幾好甘,找一隻試下先~~~

係超棒的, 小玩快去把她們帶回家{:2_268:}
吉野凜花 發表於 27-6-2016 01:20 PM
Thx sharing

大大對幼女似乎好有興趣(笑)

THANK YOU FOR YOUR SUPPORT, 吉野兄:64:

她們不是幼女啦, 她們是M SIZE BODY 的(笑)

要找 1:12 用的衣物和用品是不太容易,多是衣物類的尺寸上不太合穿(鬆或太緊),用品的大了細了反而不做成太大問題的配合使用。

拍攝不錯,多謝分享。:D

支持Azone d幼幼啊~~~:$
Xenon 發表於 27-6-2016 10:18 PM
就是呢
不過她應該不是幼女吧

可是.......甚麼都沒有耶,,,,,,,,,,,{:2_305:}
呢隻都幾難入手, 銀髮amiami一出即無, 金髮都係遲幾個鐘就無