Toysdaily 玩具日報

查看: 8518|回復: 18

[分享討論] 速速惡評!!! BARZAM CUSTOM Ka signature

速速惡評!!! BARZAM CUSTOM Ka signature

剛剛才見Ka Signature (Penelope & Xi Gundam new ver)有進步 立刻就偷雞了!!!
1) 不是全上色 部分是原件消光 比自己噴消光還要差
2) 槍之水貼居然只有一邊 !?????
3) 水口十分兇狠 Ka sign 中期產物

唉,唔睇好mkII FA
I feel sorry for u :cool:

幸好我不是KA控 (除非佢已貼晒水貼)
roundbun 發表於 25-6-2016 05:17 PM
I feel sorry for u

幸好我不是KA控 (除非佢已貼晒水貼)

Fully decal since penelope
除佐支槍之外都係FULLPAINT喔...{:1_375:}
樓主平時都好少劣評得咁盡,似乎又買垃圾……
Nice review. :ar:
激光槍和炮, 有無必要兩邊都有水貼?  那些不是圖案或花紋, 只是 警告或提示。
DSEMI 發表於 25-6-2016 06:48 PM
除佐支槍之外都係FULLPAINT喔...

本体2隻blue 都是擬似消光
:oh:其實我唔認為買一件"成品"要有又可以玩,又可以睇,仲包埋生仔既觀念存在,因此佢肯出巳經好幸福(對小弟從未擁有過黎講),至於水口方面,合金呀,HG呀,成品都有架喎,礙眼咪磨一磨囉;真係咁執著完美根本冇意思,如果做得咁完美我相信價位唔係個個捨得俾囉.水貼呢家野好死架姐,你有水貼鉗,有水貼軟化劑自己加上去咪仲好過俾佢D工人做(QC冇保證),你貼完唔岩拆左佢冇咁肉赤誠成本先幾十蚊,工人D MARKING做衰左你又好無奈,一隻ROBOT魂/KA其實可塑性好高,視乎大家想唔想動手做一隻岩心水既成品俾自己
andykit30 發表於 25-6-2016 08:52 PM
其實我唔認為買一件"成品"要有又可以玩,又可以睇,仲包埋生仔既觀念存在,因此佢肯出巳經好幸福(對小弟從 ...

I am not perfectism, the main issue is the quality compared with the previous products of the SAME line, xi, penelope, silver bullet, Nero.....
大姐姐 發表於 25-6-2016 08:12 PM
激光槍和炮, 有無必要兩邊都有水貼?  那些不是圖案或花紋, 只是 警告或提示。

你找一下有那件成品只貼一面,l
請post一下見識。
我個人見過六十多款Fix n Zeono都是both sides
但係官圖都係貼一邊...係唔係設計上係咁???
原本諗住買現貨,卻步添
我只嫌佢腹部紅色件阻礙腰部轉動, 其他的問題不大...