Toysdaily 玩具日報

查看: 9901|回復: 21

[玩具報告] 今次為蜘蛛俠吃樹皮(全部完)

我會分享新出既Marvel Legends,會分開幾次介紹
有錯可以指導,資料會有錯同好多錯處唔好介意

我先介紹[
Marvel Legends]Ultimate SpiderMan(Peter Parker)

Marvel Legends好少買成套,今次蜘蛛俠無理由唔買,我第1隻開係少年版蜘蛛俠,年齡大既14~17歲到,
可能我會有資料錯因為睇漫畫用記憶寫出黎無搵資料~我太懶XD,因為年輕版用的素體同之前出的蜘蛛俠唔同比較細隻D,
可動性[Marvel Legends]都差多加上我唔多識評,D[博頭]&[格甩低]位有D甩色可能我陏得太多導致,有4隻左右手更換,
個人樣頭我覺得笑樣似Edison隻眼珠怪......但我接受到,仲有隻venom右手baf件最後先合體介紹
講下故事[Ultimate SpiderMan]係終極世界故事,終極世界係一個比其他世界似現實,會比較講人性黑暗,
這個世界蜘蛛俠仲係少年,蜘蛛俠的複製人比較多,不能不講[Ultimate SpiderMan]一集故事係講[蜘蛛俠之死]
一開始係講美國隊長帶隊拘捕Punisher原因唔記得左啦,打左一輪Punisher暗算美國隊長背後開一槍點知比蜘蛛俠擋住,
蜘蛛俠受傷未死個時美國隊長好內疚(因為之前話蜘蛛俠是細路不應該上戰場),受傷蜘蛛俠因知道[梅嬸]受
六人幫襲擊用最後既力量請救屋企人同[綠魔]玉石俱焚,之後件事令全世界知道蜘蛛俠身份是Peter Parker,終極世界有新
蜘蛛俠出現下次講佢.我會有資料錯話晒我唔係專家,我只係個玩具玩家分享,希望大家中意

內戰

隊長與蜘蛛

我遲D會介紹埋其他

我facebook無聊玩具室: https://www.facebook.com/Tokusatsu.Anime.Toys.Book/?ref=bookmarks:

thanks for sharing!:78:
現在有時間講Electro

[Marvel Legends]Electro

今日開Electro(電光人),未開盒個[星星頭]跌出黎,電光人我唔多應識佢漫畫故事,
我所知佢個故事都係睇電影[The Amazing Spider-Man 2]先知,
電影同漫畫分別是電影用黑人演出,對我來講無分別我好少留意Electro(電光人).唔多講故事啦講玩具,
佢有兩頭更換,第一個[光頭]隻眼用[電鍍藍]上色做出反光效,面部星形唔止上色咁簡單有小小特紋,
另一個[星星頭]我形容係[芝士面膜]眼部都係用電鍍上色不同之處是[銀色],
快[芝士面膜]下半部唔會阻住個身陏動因為用軟膠可以屈埋,
個身是用[The Amazing Spider-Man 2]出的 Marvel Legends SpiderMan 一樣素體,身上電紋黃色部份都是做到反光,
隻手無得換正常手我覺得可惜,佢隻發電手用[透明件]做成都幾精緻,
佢整體做得幾好,衰在角色唔得人歡心,佢都有venom腳baf件,諗下次講邊隻先~~~~~

SpiderMan vs Electro

Thanks for sharing!!! :61:
Nice sharing. :x
食樹皮時記得煮淋D,好入口同易消化D,點解我知?因為我都為不同既玩具食左好耐樹皮了...:x
講下笑啫:p,樓主,你D蜘蛛俠都好齊下,一定係美玩超級粉絲...:58:
bbq1120 發表於 24-6-2016 12:47 AM
食樹皮時記得煮淋D,好入口同易消化D,點解我知?因為我都為不同既玩具食左好耐樹皮了...
講下笑啫 ...

超級我未去到,普通玩家炸,[The Amazing Spider-Man 2]上畫先開始玩Legends先儲得咁齊:he:

速影好晒未打字

[Marvel Legends]Hobgoblin

尼個角色我唔多識佢,我多數當佢係Green Goblin
佢名叫Hobgoblin,佢的介紹http://www.superherotalk.com/2012/08/hobgoblin.html

玩具黎講佢算多配件,佢帽同件袍&公事包可以除得,可以露出[光頭],
身上藍色部份是電鍍比較反光,個[暴走頭]變左變左[蛇眼][豬鼻]加伸利同原本個頭一樣可以除帽無咩特別我無除低影相,
[蝙蝠飛機]係軟膠做成可以企上去但企唔穩,我只頂住先企到,我最中意佢個[南瓜炸彈]橙色透明仲見到個[笑面]不過拎唔實佢送是venom頭baf件

SpiderMan vs Hobgoblin

[Marvel Legends]SPIDER GIRL

其實只知佢係漫畫蜘蛛宇宙出現,盒後面寫個名叫[SPIDER GIRL]完全介紹唔到背景,
女性素體可動比較低,佢造型似SpiderMan差唔多,唔同在佢露手臂,下巴,頭髮同帶耳環,
完全無配件,只有Venom 身baf件

[Marvel Legends]Silk
Silk係尼set最多人要,佢故事是被Peter同一隻蜘蛛咬傷,
力量可能強過Peter,佢一同Peter相處就會出現特別事,
個身同SPIDER GIRL用一樣素體佢兩個頭雕唔錯,頭髮有小小藍,個身同其他蜘蛛不同用[S]做標誌我諗起超人,
佢配件係口罩可以放係長頸,baf件 是Venom腳

[Marvel Legends]Ultimate SpiderMan

佢個人名叫[Miles Morales]是個黑人,是SpiderMan死後繼承人,唔多介紹,
之前好似介紹過一次,我覺得佢未有資格做繼承人,
一開始時佢和Peter 完全不應識,只在電視上知道Peter是SpiderMan,佢兩個完全無關係,
只係後期不同宇宙連接比另一個Peter認同.

講反玩具,佢同少年蜘蛛用一樣素體,只是上色花紋不同,頭雕無咩意見,

有4隻左右手更換,好過舊版個身比較似少年,baf件 是Venom手

baf件 Venom明天先介紹

介紹得好詳盡好正:$
[Marvel Legends]Agent Venom
Agent Venom之前在地球故事唔講只介紹新故事,Agent Venom新故事上左太空做宇宙特工,
個造型有變化佢而前似個[軍人]現在變回接近[原形]唔同在身體無咁單調多左紋,左右手臂多左個標誌我唔知咩組織標誌,
個頭變成頭盔唔同過去[伸利樣],手腳位多用左白色,故事我都唔多清楚,漫畫未看晒

我今次無影咁多細節相機無電,個素體我形容係[Ultimate Green Goblin改良版],
佢d手掌位同Ultimate Green Goblin一樣,題外話我有隻未完成Ultimate Green Goblin研究到Agent Venom差唔多,

下半身改良得多陏好d,佢都有d份量係Marvel Legends巨人族,佢黑色都無影響[花紋]可以清楚看到,

臂標誌有小小花左,尼隻值得一儲,今次Marvel Legends介紹係最後一隻,多謝支持

非常精彩的詳細報告
師兄用心的報告真的造福人群. 讚