Toysdaily 玩具日報

查看: 9179|回復: 15

[改造交流] 美國隊長黑寡婦自改

其實每次見Hottoys的黑寡婦都覺得好唔似。於是上網找真人Scarlett Johansso的相比較,發現其實雕刻部分都幾似,只是都是有2個主要問題。

1.下三白眼
對眼永遠好似殺咗人全家

2.雙眼皮
Scarlett Johansson真人雙眼皮其實分得比較開,當真人縮細至六分一,若果照做而不加少許誇張,就凸出唔到其特質

所以我做咗水紙改善三白眼及雙眼皮,和執過過深的眼影。
多謝各師兄指教

我問題i?睇唔到D圖...要COPY條LINK先得。。。

改完之後正面睇覺得有D怪,側面睇簡直就係驚嚇:@,都係等civil war個新頭啦師兄
支持分享用心改玩具{:1_377:},
改完實物同影相一定會有分別,因為影相放大左幾倍:(,
所以可能會實物好靚,影相好怪呢個感覺{:1_375:},
但最重要係過程,希望你多D分享玩玩具心得,多謝!!!:77:
眼好左D, 不過瞳孔大左D。  另外呢個頭, 最大問題出於咀形

ANYWAY, 支持用心改做
This is how I did with eye repaint for your interest.

evilalive 發表於 21-6-2016 12:32 PM
This is how I did with eye repaint for your interest.

係咪唔同既VERSION? 樓主的有D開口, 你的係合埋
支持自改。不過女性頭雕真係比較難搞
Nice repainted. :78:
HT跟本五管完全錯 點油都死
toysfun 發表於 21-6-2016 06:42 PM
係咪唔同既VERSION? 樓主的有D開口, 你的係合埋

Yes, this is younger version of BW from AOU version not CA2.{:1_377:}
我覺得眼睛個黑色圈畫太粗,比人一種唔夠自然既感覺...

如果可以畫幼細d應該會出到比較好既效果!

師兄勇氣可嘉!{:1_377:}
evilalive 發表於 21-6-2016 12:32 PM

請問 ching. 你scarlett johansson的頭髮 是在那裏買的?
我有個SJ頭雕. 也想替她換個金髮.
師兄,其實都是原裝頭髮,只是用熱水加熱鐵勺去燙頭髮,不過要好有耐性